Den unge Bertel Haarder var stærkt skeptisk - nu omfavner han fagbevægelsen

20210202-152606-L-1920x1280we
Efter mere end 40 år på Slotsholmen meddelte Bertel Haarder (V), tidligere i år, at hans tid i Folketinget slutter efter denne valgperiode. Men inden da kommer han med et godt råd til fagbevægelsen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
8. aug. 2021 12.00
Venstres mangeårige folketingsmedlem Bertel Haarder mener, at fagbevægelsen ikke skal fortvivle over faldende medlemstal. Men han har et godt råd, som han mener kan give fagforeningerne et bedre omdømme.

Efter mere end 40 år på Slotsholmen meddelte Folketingets nestor, Bertel Haarder (V), tidligere i år, at hans tid på Christiansborg slutter efter denne valgperiode.

76-årige Haarder har været minister i sammenlagt 22 år. I de år har Haarder fordelt på fire årtier været minister under tre statsministre. Og tiden i regering har lært ham at omfavne fagbevægelsen.

- Det kan godt være, at jeg engang i min pure ungdom var stærkt skeptisk over for især nogle fagforeninger. Men som minister lærte jeg at værdsætte fagbevægelsen. Værdsætte, at der var nogle, man kunne tale med, som kunne give gode råd, og som også kunne sikre opbakning til beslutninger, fortæller Bertel Haarder til A4 Overenskomst.

- Jeg er bestemt ikke én, der foragter fagbevægelsen. Overhovedet ikke. Det har jeg måske været, men 22 år som minister gjorde mig klogere, tilføjer Bertel Haarder.

Glemt kodeord