28-årige Luca har indledt en revolution:
- DSR er for meget flinkeskole

20210907-082947-L-1920x1280we
Luca Jonathan Saverio Pristed ved en af flere overenskomststridige arbejdsnedlæggelser foran Rigshospitalet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
30. sep. 2021 12.37
Luca Jonathan Saverio Pristed er blevet kendt som manden bag de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser over hele landet. Nu stiller han op som formandskandidat for 23.500 sygeplejersker i Kreds Hovedstaden.

- Dansk Sygeplejeråd har ikke fornyet sig i mange år. Der er for meget flinkeskole over fagforeningen, som forsøger at holde sig gode venner med arbejdsgivere og politikere. Der sker for lidt.

Manden bag den kontante udmelding er 28-årige Luca Jonathan Saverio Pristed. Efter blot to år som sygeplejerske er Luca nu klar til at udfordre de etablerede kræfter i DSR. Det gør han ved at stille op som formandskandidat for de 23.500 sygeplejersker i Kreds Hovedstaden.

Gennem hele året er sygeplejerskers frustrationer blevet stadig mere synlige. Og nu vil mange af de utilfredse aktivister have indflydelse i både kredsbestyrelser og hovedbestyrelsen. De stiler efter at blive valgt her i efteråret, hvor der er valg til samtlige DSR-kredse og det meste af hovedbestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Sosu'erne går på gaden: Klar til at nedlægge arbejdet

Glemt kodeord