Coronadødsfald på plejehjem satte rekord:
Kontakttal stiger

L__gebes__g
I sidste uge var der 62 plejehjemsbeboere smittet med coronavirus, der døde. (Arkivfoto) Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
29. dec. 2020 14.25
I sidste uge døde 62 smittede beboere rundt om på plejehjemmene. Det var det højeste under epidemien. Samtidig er coronaepidemien igen tiltagende, da kontakttallet nu er steget til 1,2 fra 0,9 ugen før.

I sidste uge var der 62 plejehjemsbeboere smittet med coronavirus, der døde.

Det er det største antal under epidemien. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut (S).

Med de 62 nye dødsfald har der siden midten af marts været i alt 440 dødsfald blandt plejehjemsbeboere, der har været smittet med coronavirusset.

I sidste uge blev 391 beboere på landets plejehjem testet positive for virusset. Det er også det højeste under epidemien.

Samlet var 116 af landets plejehjem ramt af coronavirus i sidste uge.

Kontakttal stiger igen

Samtidig må vi nu konstatere, at coronaepidemien igen stiger. Kontakttallet er steget til 1,2 fra 0,9 ugen før, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

I sit tweet gør sundhedsministeren opmærksom på, at det seneste kontakttal har større usikkerhed på grund af variationer i antal testede i julen.

- Vi har et for højt smittetryk, og sammenlagt med høj positivprocent, stigende indlæggelsestal og flere dødsfald er situationen yderst alvorlig, skriver Magnus Heunicke.

Et kontakttal på 1,2 svarer til, at 10 coronasmittede i gennemsnit giver smitten videre til 12 andre.

Det vil sige, at da kontakttallet i sidste uge blev opgjort til 0,9, så ville 10 coronasmittede i gennemsnit smitte 9 andre. Med andre ord ville epidemien på et tidspunkt gå i sig selv, hvis den situationen var fortsat.

/ritzau/