DLF appellerer til politikerne om ekstra lærerkræfter til en forsvarlig genåbning

Skoleelever_skolestart_Mads_Claus_Rasmussen_Ritzau_Scanpix
Danmarks Lærerforening ønsker flere ressourcer, når folkeskolens mindste klasser fra på mandag igen kan komme i skole Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
2. feb. 2021 13.21
Formand for DLF Gordon Ørskov Madsen glæder sig over, at der er stort fokus på læreres og elevers arbejdsmiljø, når skolerne åbner på mandag. Han opfordrer til, at regeringen finder ekstra penge til at ansætte flere lærere.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Der skal skabes tryghed på hver enkelt skole, når dørene åbnes for de yngste elever i 0.-4. klasse på mandag. Sådan lyder meldingen fra Danmarks Lærerforening til Folkeskolen.dk efter mandagens pressemøde.

LÆS OGSÅ: Lærere inden genåbning: Vi skal have fokus på arbejdsmiljøet

- Det er afgørende, at de fysiske rammer gør det muligt at gennemføre undervisningen på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde - både for børn og voksne, lyder det fra formand for DLF Gordon Ørskov Madsen. Det er altså sundhedsmyndighedernes vurdering, at det kan ske forsvarligt allerede på mandag:

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan fra DLF's side for at skabe så meget tryghed som muligt Men beslutningen om at åbne nu er regeringens. Så må vi stole på, at man gør det forsvarligt, og vi må presse på for at det sker under de bedste mulige rammer.

LÆS OGSÅ: De yngste elever kan komme tilbage i skole på mandag

Han appellerer til, at man fra Christiansborg kigger på muligheden for at tilføre ekstra resurser til at ansætte flere lærerkræfter til at løfte opgaven de kommende måneder.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.