Madsen:
Farvel til Arne-flertallet udfordrer Frederiksen

20220222-134640-L-1920x1280we
Statsminister Mette Frederiksen (S) er med sikkerhed ikke blandt dem, der godter sig skadefro over situationen i Dansk Folkeparti, mener Kristian Madsen. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
23. feb. 2022 06.15
Dansk Folkepartis nedsmeltning er også et farvel til det socialpolitiske flertal, der sikrede ret til tidlig pension. Tør man håbe, at De Radikale igen byder sig til som det socialt bevidste parti fra Marianne Jelveds tid til en stabil centrum-venstre alliance?

Det er på sin egen måde muntert at følge med i sagaen om Dansk Folkepartis opløsning efter valget af Morten Messerschmidt som formand.

Fem MF’ere er løbet skrigende væk, Kristian Thulesen Dahl vil ikke garantere, at han bliver i partiet og Pia Kjærsgaard forsøger med sine stadigt mere stridbare meldinger at slukke flammerne i det hus, hun selv byggede, med benzin.

Men statsminister Mette Frederiksen (S) er med sikkerhed ikke blandt dem, der godter sig skadefro. For reelt svækker det hendes politiske handlemuligheder markant, at Dansk Folkeparti nu så entydigt slår ind på et klassisk borgerligt spor.

Syntesen af Bakken og Puccini

Glemt kodeord