Fire ansatte fyret:
Mulig corona-snyd på Børsen

20190515-142523-L-1920x1277we
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
11. maj 2021 13.55
Ansatte manipulerede med annoncetal for at få uberettiget støtte under coronakrisen. Chefredaktør undskylder.

Fire medarbejdere må forlade Børsen som følge af en sag om uberettiget økonomisk kompensation eller mulig snyd under coronakrisen.

Avisen har modtaget knap 51.000 kroner i uberettiget støtte. Det fremgår af en undersøgelse fra advokatfirmaet Plesner.

- Vi har koncentreret os om at finde ud af, hvad der præcist er sket, sådan at vi kunne rette op på det, og så har vi draget nogle konsekvenser internt.

- Og undersøgelsen har vist, at ingen af dem, – eller nogen på Børsen – har haft personlig økonomisk vinding ved det her, siger ansvarshavende chefredaktør Bjarne Corydon.

Undersøgelsen viser, at der i annonceafdelingen er blevet manipuleret med indtægterne for annoncer for at opnå uberettiget coronastøtte.

Det er tale om tre medarbejdere i annonceafdelingen og den kommercielle direktør, som har forladt deres stillinger, efter at sagen kom frem i april.

Undersøgelsen giver ikke anledning til at konkludere, at direktøren har været bevidst om den uberettigede kompensation eller mulige snyd. Men han har ansvaret.

Avisen modtog 11. april en henvendelse fra en whistleblower, der gjorde avisens øverste ledelse opmærksom på, at der kunne være en alvorlig sag.

Bjarne Corydon, der også er administrerende direktør, undskylder sagen.

- Vi skal give en undskyldning, og det er mig, der skal give den. Og så kan man tilføje, at det er de færreste mennesker eller organisationer i verden, der kan gardere sig fuldstændig mod fejl og også alvorlige fejl, siger han.

Avisen vil nu gennemgå interne procedure for at sikre, at det ikke kan ske igen. Ingen medarbejdere har haft økonomisk vinding.

Den mulige svindel er foregået fra maj til juli 2020.

Det er sket ved, at en eller flere medarbejdere har flyttet planlagte indtægter for annoncer for knap 160.000 kroner til en anden dato.

Det er sket for at mindske omsætningen i perioden, hvor avisen kunne modtage kompensation, så Børsen kunne modtage mere støtte.

/ritzau/