Rettighed til PTSD-syge veteraner, men ikke politifolk:
'At deltage i krig er noget helt særligt'

20201209-135315-L-1920x1280we
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil indføre et 'Wildcard' for veteraner med PTSD. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
31. jan. 2021 08.30
INTERVIEW Forsvarsminister Trine Bramsen (S) finder det 'grotesk', at PTSD-ramte veteraner skal frygte at miste førtidspensionen, hvis de arbejder, og vil give dem livslang ret til pensionen. Men reglerne skal fortsæt gælde for politifolk, sygeplejersker og fængselsbetjente, der får PTSD på jobbet.

I denne uge præsenterede regeringen en 'wilcard-ordning' til PTSD-syge veteraner på førtidspension.

Tidligere udsendte i statens tjenste skal have mulighed for at tage chancen på arbejdsmarkedet eller engagere sig i den lokale idrætsforening, uden at det skal koste dem retten til førtidspension.

LÆS OGSÅ: Ros og kras kritik til håndsrækning til veteraner: 'Vil grave kæmpe grøft'

- Der er desværre eksempler på veteraner, der er bekymrede for at miste deres førtidspension, hvis de er tilknyttet arbejdsmarkedet i for lang tid. Det er for mig at se helt grotesk. At de er tilknyttet arbejdsmarkedet gør, at veteranerne har noget at stå op til, har et bedre liv og er mindre syge. Det er også en kæmpe gevinst for samfundet, at de bidrager, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) til A4 Arbejdsliv.

Glemt kodeord