Gitte Redder:
Hul i hovedet at smide dygtige medarbejdere ud af Danmark, når erhvervslivet skriger på arbejdskraft!

Gitte_Redder_bred__1_
21. jan. 2022 06.05
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Mette Frederiksen bør tage på studietur til Sønderjylland og justere sin udlændingepolitik, så hun kommer mere i synk med produktionsdanmark og fagbevægelsen.

DET ER SVÆRT at være stolt af Danmark, når man hører historien om den syriske flygtning Sami Al-Dyab og hans familie. For efter syv års nyttigt virke på dansk jord står familien nu til udvisning.

Ser man på familiens historie, er det helt uforståeligt. For Sami Al-Dyab har haft fast job på Danfoss i fem år. Han har betalt sin skat med glæde, meldt sig ind i fagforening, a-kasse og sågar i Socialdemokratiet. Hans kone har taget en uddannelse, og datteren læser til ingeniør på SDU i Odense. To andre børn går i gymnasiet og yngste søn i folkeskole. Som mange andre børnefamilier har de udlevet drømmen og købt et hus i Aabenraa.

LÆS OGSÅ: Gitte Redder: EU-lande konkurrerer om udenlandsk arbejdskraft - sådan kan Danmark vinde kampen

3F’s lokalafdeling i Aabenraa er normalt ikke en fagforening, der råber højt. Men det gør den sønderjyske fagforeningsformand Brian Andersen for øjeblikket. Han siger fra. Det gør tillidsrepræsentanten på Danfoss i Gråsten Lajla Heldt også. Og kollegerne på Danfoss. Både HR-chef, værkfører og 3F’ere taler også dunder mod afgørelsen i Udlændingestyrelsen, der har meddelt, at familien ikke får forlænget sin opholdstilladelse.

Glemt kodeord