Gitte Redder:
Ny holdopstilling i fagbevægelsen afgør fremtidens arbejdsliv for danske lønmodtagere

Gitte_Redder_bred__1_
4. mar. 2022 06.05
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Med en stribe nye friske topfolk i flere af landets største fagforbund kan slaget mod de gule fagforeninger nu for alvor blæses i gang.

PÅ REKORDTID HAR dansk fagbevægelse fået en ny holdopstilling i store og toneangivende fagforbund. HK Danmarks godt 200.000 medlemmer fik i efteråret helt nyt formandskab med Anja C. Jensen og Mads Samsing i front. Hos Akademikerne har Lisbeth Lintz ved årsskiftet sat sig i spidsen for 450.000 jurister, magistre, tandlæger og ingeniører.

Og i det stormomsuste 3F fører Per Christensens exit nu til et lederskifte i utide. Her er forbundssekretær Henning Overgaard foreløbig eneste kandidat til at overtage formandsposten for cirka en kvart million håndværkere, lagerarbejdere, chauffører og andre medemmer af Danmarks største fagforbund.

LÆS OGSÅ: Henning Overgaard afslører sin første opgave som 3F-formand

Kort sagt er dansk fagbevægelse i fuld gang med at skifte ud blandt nøglespillerne. I løbet af 2022 får fagbevægelsens erfarne og garvede nøglespillere som blandt andre Lizette Risgaard, Claus Jensen, Mona Striib og Grethe Christensen selskab af nye kræfter.

Glemt kodeord