Gitte Redder:
Nu er vejen banet for mere konstruktiv EU-debat i dansk fagbevægelse

Gitte_Redder_bred
3. jun. 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Mange faglige topledere stak hovedet i busken op til folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet. FH-fagbevægelsen trænger til en snak med sig selv om, hvordan de taler med deres medlemmer om Europa. Og det er på høje tid, at fagbevægelsen taler Europa op.

KONFLIKTSKY! Sådan kan man bedst betegne flertallet af formændene i dansk fagbevægelse op til folkeafstemningen om afskaffelse af EU-forsvarsforbeholdet.

En stribe forbundsformænd mente ikke, at det er en kerneopgave for fagbevægelsen at forholde sig en folkeafstemning om et EU-forbehold. Derfor besluttede de at være neutrale og ikke bruge krudt på kampagner.

De tunge drenge turde, hvad de fleste topfolk i fagbevægelsen var bange for. Nemlig møgfald fra de EU-skeptiske medlemmer
Gitte Redder, faglig kommentator

Dansk Metals Claus Jensen og Fødevareforbundet NNF’s Ole Wehlast var blandt de få, der tonede rent EU-flag og opfordrede smede og slagteriarbejdere til at afskaffe forsvarsforbeholdet. De tunge drenge turde, hvad de fleste topfolk i fagbevægelsen var bange for. Nemlig møgfald fra de EU-skeptiske medlemmer. Arrene fra tidligere EU-folkeafstemninger skræmte.

LÆS OGSÅ: Dansk Metal ønsker opgør med forsvarsforbeholdet

Glemt kodeord