Gitte Redder til Mette F.:
Den grønne omstilling fiser ud til ingenting, hvis ikke du gør noget nu!

Gitte_Redder_bred
20. jun. 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Fagbevægelsen og DI bør give Mette Frederiksens regering et lynkursus i at lægge to og to sammen. Ellers bliver ambitionen om at femdoble havvindmøllestrøm i 2030 kun et luftkastel.

I VIRKELIGHEDEN ER DET verdens mest elementære regnestykke: Vil du bygge en havvindmøllepark eller et solcelleanlæg, kræver det hundredvis af industriteknikere, procesoperatører, elektrikere og andre faglærte. Hvis du vil bygge ti havvindmølleparker og ti solcelleanlæg, kræver det tusindvis af faglærte.

Men har vi tilstrækkeligt med faglærte til grøn omstilling i det lyntempo, som regeringen lægger op til? Nej!

Fremlægger regeringen overbevisende løsninger og handleplaner i forhold til at skaffe den fornødne uddannede arbejdskraft fra nu og frem mod 2030? Nej!

Når det er så indlysende for både dansk erhvervsliv og arbejdsmarkedets parter, at vi uddannelsespolitisk har vildt travlt, hvorfor forstår Mette Frederiksen så ikke alvoren?
Gitte Redder, faglig kommentator

Alle vores visioner om et grønt velfærdssamfund i verdensklasse fiser ud til ingenting, hvis ikke regeringen meget snart fremlægger en plan for at opkvalificere og uddanne arbejdsstyrken. Så bliver energi-øerne og femdoblingen af havvindmøllestrømmen i 2030 til rene luftkasteller.

Glemt kodeord