Guide:
Kom gennem dagen uden smartphone-forurening

smart_phone_stress-guide
Foto: Shutterstock
14. aug. 2019 11.59
- Fjern alle notifikationer, der ikke kommer fra andre mennesker. - Sæt telefonen på flyfunktion, når du er sammen med andre. Få flere gode råd fra speciallæge og forfatter Imran Rashid her.

Du kender det sikkert alt for godt.

Du er på arbejde, du sidder midt i et møde, eller du er i fuld gang med at skrive en vigtig mail, eller noget fjerde, og 'pling' - en ny sms tikker ind. Eller en mail. Eller en Messenger-besked, eller....

Det er svært ikke at blive hylet ud af den, hvis du - som de fleste danskere i dag - har en mobil klistret fast i din jakke, i bukselommen eller til arbejdsbordet.

Læs også: Ulighed handler også om at kunne hente tidligt i vuggestuen 

For apparatet bimler løs dagen lang og er designet til at stjæle din opmærksomhed og bryde din koncentrationsevne. 

Men hvad kan du egentlig gøre, hvis du ikke kan - eller vil - undvære din smartphone, mens du er på arbejde?

A4 Arbejdsliv har spurgt Imran Rashid, speciallæge og forfatter til bogen 'SLUK og Offline', til råds.

Her er hans anbefalinger til dig, der sukker efter at komme igennem arbejdsdagen uden alt for meget smartphone-'forurening'.

1. Begræns tech-industriens adgang til din hjerne. Fjern alle notifikationer, som ikke kommer fra andre mennesker.

2. Sæt din telefon på flyfunktion, når du er sammen med andre mennesker, så I ikke også får selskab af chefen, Donald Trump eller dansende pandaer.

3. Læg telefonen ude af syne og rækkevidde, hvis du skal løse en kedelig opgave. Det er som princippet om ikke at købe ind på en tom mave, der gælder her, fordi din impulskontrol bliver særligt udfordret i begge typer situationer.

Og når du kommer hjem fra arbejde:

4. Invester i et gammeldags vækkeur og oplad telefonen uden for soveværelset. Det giver dig bedre søvn og mere nærvær med dine nærmeste - både om morgenen og aftenen.