Konkurrencen om arbejdskraft er allerede grim og ufrugtbar

Gitte_Redder_bred
24. sep. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

DANSKE VIRKSOMHEDER, PLEJEHJEM, børnehaver og hospitaler mangler arbejdskraft. Lige nu og her er der over 50.000 ubesatte stillinger. Det bliver værre i morgen og endnu værre i overmorgen. Vi kender alle sammen den skræmmende prognose: I år 2030 vil der mangle i omegnen af 100.000 faglærte, hvis vi ikke gør noget nu.

LÆS OGSÅ: Overblik: Her er parternes forslag til at skaffe mere arbejdskraft

Hvad gør vi så for at forhindre, at det om ti år bliver svært at få øje på en sygeplejerske på et supersygehus, en pædagog i en daginstitution og en sosu-assistent på et plejehjem? Hvad gør vi for at sikre, at der er industriteknikere og smede til produktionsdanmark, så vi kan eksportere nogle varer og tjene penge til velfærden?

På talerstolen gentager statsministeren, beskæftigelsesministeren, FH-formanden, DA-topchefen og alle de andre magtfulde pinger sig selv og hinanden i en uendelighed
Gitte Redder, faglig kommentator

Det korte svar lige nu er: Vi snakker. Vi går til konferencer og snakker. Politikerne, spidserne fra dansk erhvervsliv og dansk fagbevægelse render i disse måneder fra den ene konference til den anden og lytter til hinandens taler og eksperternes oplæg om, hvordan vi kan sikre mere arbejdskraft både til den private og offentlige sektor.

Glemt kodeord