Efter seksuel krænkelsessag:
Kulturministeriet giver løftet pegefinger til musikkonservatorium

20220521-120025-L-7008x4672ma
To studerende på Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) havde i 2016 klaget til skolens ledelse over en undervisers krænkende adfærd, men ledelsen undlod ifølge Kulturministeriet at give de involverede en tilbagemelding på klagen.  Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
9. aug. 2022 06.00
Syddansk Musikkonservatorium handlede i strid med forvaltningsloven, da den ikke behandlede en klage over medarbejders seksuelt grænseoverskridende adfærd korrekt.

Det var ifølge Kulturministeriet i strid med forvaltningsloven, da Syddansk Musikkonservatorium ikke behandlede en klage over en undervisers grænseoverskridende adfærd korrekt. 

Det skriver Politiken.

To studerende på Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) havde i 2016 klaget til skolens ledelse over underviserens krænkende adfærd, hvorefter ledelsen ifølge Kulturministeriet helt undlod at give de involverede en tilbagemelding på klagen. 

»Ledelsen (...) burde have udvist større opmærksomhed på jeres behov for en tilbagemelding og på den vejledningspligt, som konservatoriet i medfør af forvaltningslovens paragraf 7 er underlagt«, står der ifølge Politiken i afgørelsen fra Kulturministeriet.

Glemt kodeord