Menighedsrådene afviser at ændre i ledelserne:
Folkekirkens problemer med arbejdsmiljø skal løses med dialog

20200915-210119-L-5472x3648ma
Tidligere har det været på tale at overføre ledelsesopgaverne til ansatte i provstierne frem for frivillige fra menighedsrådet for at løse trivselsproblemer. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
19. aug. 2022 06.00
Landsforeningen af Menighedsråd vil blive bedre til at kommunikere om ledelseskurser ud til menighedsrådene. I rådene er medlemmerne frivillige og har ikke alle erfaring med ledelse. Foreningen afviser, at der er behov for at ændre i ledelsesstrukturen i folkekirken.

Den lokale dialog skal styrkes for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø i folkekirken, mener Inge Kjær Andersen, der er næstformand i Landsforeningen af Menighedsråd. 

"Vi skal på de lokale arbejdspladser have samtaler om arbejdsmiljø og om, hvad der skaber trivsel. Og Landsforeningen (af Menighedsråd, red.) skal sammen med biskopper og provstier have fokus på at oplyse menighedsrådene om de muligheder, de har for at få hjælp til at være arbejdsgivere ude lokalt," siger hun. 

Landsforeningen tilbyder allerede selv lederkurser, men det er ikke obligatorisk for lederne i menighedsrådene at tage dem. Inge Kjær Andersen siger, at "man kan overveje, om det kan være en løsning" at gøre det obligatorisk.

LÆS OGSÅ: Minister kaldt i samråd: Folkekirken er plaget af et hårdt psykisk arbejdsmiljø

Glemt kodeord