Ny udstilling om mennesket Anker Jørgensen på Arbejdermuseet

20070509-051516-2-5517x3651ma
Arbejdermuseet har over en årrække har oplevet en stor interesse fra gæster om netop Anker Jørgensen. Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix
14. jun. 2022 10.15
Anker Jørgensen ville i juli være fyldt 100, og Arbejdermuseet åbner en ny udstilling om Anker Jørgensen, der er baseret på hans personlige arkiv, som han donerede til museet før sin død.

Snart slår Arbejdermuseet dørene op for en omfattende udstilling om tidligere statsminister Anker Jørgensen, som den 13. juli ville være fyldt 100 år.

Udstillingen bygger på Anker Jørgensens personlige arkiv, som han før sin død donerede til Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv. Og det efterladte arkiv tæller tonsvis af dokumenter, da den tidligere statsminister var en særdeles flittig skribent.  

Kæmpe interesse for Anker Jørgensen

“Udstillingen handler mere om mennesket Anker end om statsministeren. Vi bygger den op over et udvalg fra personarkivet, og det bliver en billedmæssig oplevelse ledsaget af Ankers egne ord og tanker fra breve, dagbøger, originale manuskripter, studiehæfter, diplomer, talepapirer, protesterklæringer og ministerlister,” siger Linda Nørgaard Andersen, der er vicedirektør på Arbejdermuseet, til A4 Arbejdsliv.

Glemt kodeord