Regeringen sætter Nemlig.com under pres:
På vej med opgør mod 'falske selvstændige'

20210907-132613-L-1920x1280we
Statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under tirsdagens pressemøde. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
8. sep. 2021 09.00
I sit nye reformudspil kaster regeringen sig ind i opgøret mod såkaldt falske selvstændige. På tegnebrættet er at indføre en omvendt bevisbyrde for platformsvirksomheder, der frasiger sig arbejdsgiveransvaret. Forslaget får en blandet modtagelse hos arbejdsmarkedets parter.

Opdatering: Nemlig.com har ønsket at få præciseret, at de mener, at de ikke har chaufførerne ansat. Vi har derfor ændret 'ansat' til 'tilknyttet' øverst i artiklen.

Fremover kan Nemlig.com og andre virksomheder, der får kritik for at have chauffører tilknyttet som såkaldt 'falske selvstændige', være tvunget til at komme op med en god forklaring på, hvorfor de har ret til at frasige sig arbejdsgiveransvaret, når en chauffør kommer til skade på jobbet

Regeringen vil således undersøge, om der kan indføres en formodningsregel - en slags omvendt bevisbyrde - for platformsvirksomheder, der hævder, at deres ansatte er selvstændige.

LÆS OGSÅ: Arbejdstilsynet skærer igennem: Nemlig.com er arbejdsgiver for chauffører

Glemt kodeord