Overblik:
Det skal du opleve på Kulturmødet Mors

20210928-141519-L-3871x2327ma
Kunstneren Jens Haaning satte med sit værk 'Take the Money and Run' på Kunsten i Aalborg gang i en debat om billedkunstneres lønforhold. Det tomme lærred skulle have været fyldt med pengesedler. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
25. aug. 2022 06.00
I dag begynder Kulturmødet på Mors, hvor der over tre dage er workshops, koncerter og debatter om kulturens tilstand. A4 Arbejdsliv giver et overblik over de mest relevante arrangementer inden for kulturpolitik og arbejdsmarkedsforhold i kulturbranchen.

Dårlig honorering af billedkunstnere

Da konceptkunstneren Jens Haaning skabte værket 'Take the money and run' til udstillingen 'Work It Out på' Kunsten i Aalborg, gjorde han netop det; tog pengene og stak af. 

Museet havde lånt Jens Haaning 532.549 kroner, som skulle indrammes. Men da Kunsten modtog værkerne, var billedrammerne tomme. 

Museet har sagsøgt ham for kontraktbrud og nægter at levere de tomme billedrammer til Jens Haaning, der tidligere på året sagde, at han agter at sælge værket – altså de tomme lærreder. Sagen satte gang i en debat om billedkunstneres lønforhold, og fredag eftermiddag fortsætter billedkunstner Kenneth Balfelt og Marie Thams, der er billedkunstner og forperson for Billedkunstnernes Forbund, den diskussion på Kulturmødet Mors. 

Glemt kodeord