Regeringen vil give kompensation for coronaindgreb

2021120818580531_1000
Regeringen vil sikre hjælpepakker til coronaramte virksomhederErhvervsminister Simon Kollerup (S) vil forhandle med Folketingets partier om hjælpepakker til virksomheder, der bliver ramt af nye restriktioner. Det er blandt andet natklubber, restauranter og barer. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
8. dec. 2021 20.19
Natklubber, barer, restauranter og leverandører til julefrokoster vil få hjælpepakke, siger erhvervsminister.

Regeringen vil give økonomisk kompensation til virksomheder, der bliver ramt af de nye coronarestriktioner. Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) på pressemøde onsdag.

- Der skal selvfølgelig være hjælpepakker til dem, der bliver ramt af restriktionerne. Det er ordninger, som tidligere har været i brug. Men vi vil også have et særligt fokus på de virksomheder, som har deres omsætning i julemåneden. Derfor vil regeringen gå i dialog med Folketingets partier om hjælpepakkerne, siger Simon Kollerup.

Han peger på natklubber, barer, restauranter og leverandører til julefrokoster, som nogle af dem, der skal have hjælp. Ud over leverandører af mad kan det eksempelvis også være virksomheder, der leverer musik og underholdning til julefrokoster.

Selv om restriktioner kompenseret med hjælpepakke til nødlidende virksomheder giver bitre minder en mørk vinter sidste år, så kan situationen dog ikke sammenlignes med sidste vinter, siger Simon Kollerup.

Glemt kodeord