Se hele videoen herunder. Den kan også ses uden lyd. Foto: Agnete Finnemann Scheel og Stine Merrild

Analyse: Trods drama tvinger klimaet rød blok til at blive enige

20. jun, 5:30
På trods af onsdag aftens drama i rød blok, bliver det utrolig svært for De Radikale at gøre alvor af de overhængende trusler og spænde ben for en rød regering. Det vurderer politisk kommentator Rasmus Jønsson i A4 Nus valgspecial 'Bag valget med Jønsson’. Se videoen i artiklen.

Danmark har stadig ikke nogen ny regering, og forhandlingerne foregår fortsat på fuld tryk. Onsdag aften så vi det første store drama i de forhandlinger, der nu har stået på i to uger.

De Radikale afviste at møde op til forhandlinger om klimapolitikken. I stedet kunne Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten med store smil melde om enighed, mens De Radikale holdt pressemøde uden for Christiansborg.

LÆS OGSÅ: Østergaard beskylder Mette F. for aftalebrud: "Jeg er skuffet"

Så vil det lykkes Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at samle et rødt flertal med hende som statsminister?

Det er meget sandsynligt, vurderer kommentator og tidligere spindoktor i netop Socialdemokratiet Rasmus Jønsson i A4 Nus valgspecial ‘Bag valget med Jønsson’.

Og en af årsagerne er netop klimaet, siger han.

- Det kan godt være, De Radikale puster sig op nu, men i sidste ende bliver det svært for dem for alvor at spille med musklerne og forlade blokken.

Det samme gælder også for Enhedslisten og SF, når det kommer til deres mærkesager, mener Rasmus Jønsson.

- Der er noget, der er helt anderledes, end det plejer at være. Klimaet er med til at definere spillereglerne i forhandlingerne. Når der ligger så stor en klump klima på bordet, er det utrolig svært for nogle af partierne at rejse sig op og true med at gå eller true med ikke at stemme for.

Se den seneste udgave af 'Bag valget med Jønsson' her. 

Se tidligere udgaver af ‘Bag valget med Jønsson’ herunder: