En pølsevogn i den vestjyske by Blåvand har alvorlige problemer med hygiejnen. Pølsevognen på billedet har intet med historien at gøre. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Styrelse straffer berygtet spisested IGEN: Muggent brød og lunkne pølser

9. jun, 17:47
Fødevarekontrollen slår igen til mod vestjysk pølsevogn, der har særligt svært ved at leve op til hygiejnereglerne.

Sidste år kunne Ekstra Bladet fortælle, hvordan Pølsevognen i Blåvand kørte en noget tvivlsom hygiejne-standard, mens personalet langede pølser over disken til blandt andet tyske turister i den jyske ferieby. 

Fødevarestyrelsen havde afsløret jammerlige hygiejniske kår i vognen ved Vestkysten. For eksempel blev vandet til de røde pølser sjældent skiftet, rå pølser lå frit fremme ved stuetemperatur, og samtidig havde medarbejderne i pølsevognen ikke mulighed for at vaske hænder. 

Afsløringerne kostede restauratøren Brian Steiness en bidende sur smiley, en bøde på 5.000 plus to indskærpelser.

Men efterfølgende undlod han at hænge den kritiske kontrolrapport op, hvilket udløste endnu en sur smiley.

Nu er den så gal ved Blåvands-pølsevognen igen, skriver Ekstra Bladet

I år har kunder mindst to gange alarmeret Fødevarestyrelsen. Første gang fordi et pølsebrød angiveligt havde været muggent, anden gang med brok over håndhygiejnen.

Forrige tirsdag rykkede kontrolløren ud og fik bekræftet, at pølse-medarbejderen ikke vaskede hænderne.

- Vi kontrollerede den personlige hygiejne, herunder om der var adgang til en håndvask. Men det var der ikke. Den var tildækket, og under det to timer lange tilsyn blev der ikke vasket hænder. Og det er et minumumskrav, at der er adgang til at vaske hænder, siger Fødevarestyrelsens sektionsleder Tine Lykkeberg til Ekstra Bladet. 

Medarbejderne forklarede dog ifølge avisen til fødevaremyndighederne, at de vaskede hænder ved at hælde vand fra en dunk ud i en spand, der efterfølgende blev hældt ud i kloakken. 

Ekstra Bladet forsøger at få et svar på kritikken fra Brian Steiness, der ejer pølsevognen i Blåvand. 

Det har endnu ikke været muligt, men til Fødevarestyrelsen har personalet forklaret, at de tidligere har fået proceduren med at vaske hænder via en spand godkendt. 

Sidste sommer erkendte Brian Steiness over for Ekstra Bladet, at han som ejer af pølsevognen havde ansvaret for hygiejnen. Det skete efter, han havde forklaret, at en ny medarbejder havde klokket i det.

- Jeg lægger mig fladt ned og slår fast, at den slags skal være i orden. Jeg vil arbejde ekstra hårdt på, at nye medarbejdere følger reglerne, sagde han til avisen i sommers.