- Trump fører jo en decideret anti-fagforeningspolitik, og det giver et fattigt samfund med store forskelle, siger formand for 3F, Per Christensen. Foto: Foto: Presse/Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

3F-Formand om Trump besøg: Fører anti-fagforeningspolitik

4. aug 2019
Den amerikanske præsident fører en politik, der er "anti-fagforening" og er med til at skabe større ulighed i et land, der allerede har kæmpe sociale problemer, mener formanden for 3F, Per Christensen.

Om godt en måned vil den kontroversielle amerikanske præsident, Donald Trump, gøre sit første besøg i Danmark. Her er det blandt andet meningen, at Trump skal diskutere international politik med statsminister Mette Frederiksen (S). Annonceringen får dog ikke dele af den danske fagbevægelse til at kaste armene i vejret. 

3F mener ikke, at det er forkert at invitere præsidenten på besøg, men man har samtidig ikke mange gode ord tilovers for den republikanske præsident.

Formand for 3F, Per Christensen, er meget kritisk overfor Trumps politik over for fagforeninger. Præsidenten er med til at skabe et ulige samfund i 3F formandens optik.

- Trump fører jo en decideret anti-fagforeningspolitik, og det giver et fattigt samfund med store forskelle. Det er det, vi ser i USA i de her år, hvor millioner bliver fattigere. Denne stigende ulighed er grundlæggende et udtryk for en ubalance i det amerikanske samfund mellem dem, der ejer virksomheder, og dem der arbejder i dem, siger han til A4nu.

LÆS OGSÅ: Venstre-kabalen: Kaster Løkke håndklædet i ringen i næste uge?

Derfor udstrækker 3F hånden til Donald Trump. Hvis præsidenten får tid til at besøge 3F i deres hovedsæde på Kampmannsgade i København, så vil Per Christisen da gerne give den amerikanske præsident nogle råd om at skabe et mere lige samfund.

- Agendaen for Trumps besøg vil formentlig handle om Grønland og arktiske forhold. Men hvis han skulle komme forbi os i Kampmannsgade, vil vi fortælle ham om værdien af at have stærke fagforeninger, siger han.

Per Christensen vil ikke tilslutte sig koret af politikere og meningsdanner, der ikke mener, den danske regering ikke burde modtage Trump. Men man skal dog heller ikke tale ham efter munden.

- Det er regeringen, der driver udenrigspolitik, og selvfølgelig skal regeringen modtage en demokratisk valgt præsident. Men man kan godt have en kritisk dialog, siger han

Udviklingen i det amerikanske samfund bekymrer 3F formanden, da deres ulighed er steget lige så meget som den danske siden 2004.

- Det er stærkt bekymrende set i lyset af, at USA ifølge OECD i forvejen er et af de mest ulige lande i verden kun overgået af nationer som Sydafrika og Costa Rica. Samtidig er den sociale mobilitet stagneret i USA, hvor børnene hænger fast i deres sociale baggrund og har meget svært ved at bevæge sig fra fattigdom til middelklasse, siger Per Christensen.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...