Bandemedlemmer skal nu arbejde for kontanthjælpen i nyttejob blandt andet ved at hjælpe naturen ved at bygge insekthoteller på Amager Fælled. Personerne på billedet har ikke med den konkrete historie at gøre. Foto: Ritzau Scanpix / Arkivfoto

Bandemedlemmer arbejder nu i nyttejob for kontanthjælp

4. jul, 14:22
Københavns Kommune sender nu flere ledige bandemedlemmer i nyttejob. De bliver blandt andet sat til at bygge hegn til køer.

At bygge hegn til køer eller insekthoteller er ikke aktiviteter, man normalt forbinder med rockere og bandemedlemmer.

LÆS OGSÅ: Brødre er nu blandt landets rigeste: Så stor er formuen

Ikke desto mindre er det blandt de opgaver, som kontanthjælpsmodtagere med banderelationer nu bliver sat til at udføre for deres ydelse af Københavns Kommune i såkaldte nyttejob. Det skriver Berlingske.

Hovedstaden har nemlig skruet bissen på over for ledige bandemedlemmer, efter at Berlingske i februar måned kunne fortælle, at kontanthjælpsmodtagere med banderelationer i høj grad fik lov at passe sig selv uden at blive aktiveret. Blot ni ud af cirka 130-150 kontanthjælpsmodtagere arbejdede på det tidspunkt for deres ydelse.

Skal lave insekthoteller

Kommunen har siden ansat fire medarbejdere med fokus på netop borgere med rocker- og banderelationer. Det har ført til, at de ledige bandemedlemmer nu i højere grad bliver sendt ud i nyttejob.

Nu er tallet steget til 58 kontanthjælpsmotagere med banderelationer, som er i aktivering eller nyttejob, blandt andet på Amager Fælled, hvor de skal være med til at hjælpe naturen ved at holde invasive plantearter væk fra naturen, bygge hegn til kvæg og lave insekthoteller.

- Det er et tilfredsstillende første skridt, og jeg glæder jeg mig til at komme videre ad det spor. Jeg ser gerne, at vi kommer højere op i timetal. Så tæt på 37 timer som muligt, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) til Berlingske.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...