Foto: Malene Anthony Nielsen / Scanpix

Borgmester efter amokløb på kontor: "Jeg er chokeret og ked af det"

21. dec 2019
Odense-borgmester Peter Rahbek Juels fik fredag morgen hærget sit kontor af en kvinde, der nu eftersøges af politiet. Borgmesteren er chokeret over episoden, mens ansatte får tilbudt krisehjælp.

Tidligere i dag blev borgmesterkontoret på Odense Rådhus raseret af en kvinde, der blandt andet smadrede vaser og skulpturer på kontoret. 

Mens kvinden hærgede borgmesterkontoret, befandt Odense-borgmester Peter Rahbek Juel sig et andet sted i rådhuset med sin yngste søn. Han oplyser dog til A4 Nu, at han er "chokeret" over episoden. 

- Samtidig er jeg også ked af det på vegne af de medarbejdere, der oplevede det. De går jo på arbejde for demokratiet, og skal kunne føle sig trygge, siger Peter Rahbek Juel (S) til A4 Nu. 

- Det at der er en person, som tiltvinger sig adgang til, og begynder at rasere deres arbejdsplads, er jo ikke noget, der står på side 1 i deres jobbeskrivelse, tilføjer borgmesteren. 

Skærper sikkerhed 

Borgmesteren oplyser desuden, at amok-løbet på borgmesterkontoret betyder, at kommunen vil overveje, om der skal indføres ekstra sikkerhedsforanstaltninger på rådhuset. 

- Det er ærgerligt, for vi gør en dyd ud af, at rådhuset er borgernes hus, og at det skal være så åbent og tilgængeligt som overhovedet muligt, siger Peter Rahbek Juel. 

- Vi kommer til at kigge vores sikkerhed igennem, og gøre os nøje overvejelser om, hvad vi kan gøre for at undgå en situation som den her, uddyber borgmesteren. 

Kvinden er angiveligt kendt af politiet i forvejen, men Peter Rahbek Juel kan ikke kommentere, om kvinden tidligere rettet trusler mod ham eller rådhuset. 

Ifølge borgmesteren er de ansatte på rådhuset blevet tilbudt krisehjælp efter episoden tidligere i dag. 

- Der er ingen tvivl om, at dem der er tættest på er chokerede, og der er indkaldt krisehjælp til alle dem, der har været tæt på.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...