BRITAIN-POLITICS-EU-BREXITPremierminister Boris Johnson var onsdag tilbage i parlamentet for at forsvare brexit. Den britiske højesteret afgjorde tirsdag, at det var ulovligt, da han tidligere på måneden suspenderede parlamentet i fem uger. Foto: Ho/Ritzau Scanpix

Boris Johnson med ultimatum: Følg mig eller fyr mig

25. sep 2019
Parlamentet må træde til side og lade os klare brexit, eller skil jer af med mig, siger premierminister.

I kan stemme for en mistillidsafstemning mod mig, lyder udfordringen fra premierminister Boris Johnson til oppositionen i det britiske underhus, efter den britiske højesteret har underkendt suspenderingen af parlamentet.

Kampen om den britiske udtræden af EU er atter i gang

"Come on, come on" (gør det så), lyder det spydigt fra Johnson, mens der lyder råb og ukvemsord fra den side af salen, hvor oppositionen taler fra.

- Dette parlament må enten træde til side og lade denne regering få klaret brexit, eller også bede om en mistillidsafstemning så vi endelig kan få vælgernes dom.

- Vi vil ikke forråde de folk, som sendte os her, siger Johnson.

- Parlamentet og domstolene har ikke gjort det lettere for brexit, konstaterer han, efter han tirsdag i hast forlod FN's Generalforsamling i New York.

Det skete, efter den britiske højesteret tirsdag erklærede hans suspendering af parlamentet i fem uger for ulovlig.

31. oktober skal Storbritannien forlade EU.

Oppositionen mistænker den konservative Johnson for at ville trække Storbritannien ud af EU 31. oktober helt uden en skilsmisseaftale.

Hans egne embedsmænd har i en rapport, kendt som Yellowhammer, konstateret, at det i værste fald kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for Storbritannien og føre til mangel på fødevarer, brændsel og medicin, hvis det sker.

Oppositionen fik inden suspenderingen af parlamentet vedtaget en lov, som siger, at hvis regeringen ikke senest 19. oktober kan komme tilbage med en aftale, som er forhandlet med EU, så skal den anmode europæerne om at få udsat brexit.

Johnson siger, at det var en fejl af højesteret at blande sig i "hvad der i sin essens er et politisk spørgsmål om en stor national kontrovers".

/ritzau/

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...