- Vi har ikke været flinke nok til i direkte sprog at fortælle, hvad vi ville, og hvad vi har fået ud af de forhandlinger, vi havde med regeringen, siger Peter Skaarup (DF). Foto: Henning Bagger / Scanpix

DF-profil efter chokvalg: - Danskerne forstod os ikke

16. sep, 6:33
Der gik teknik og kancellisprog i den for Dansk Folkeparti i sidste valgperiode, og det skal der ændres på.

I takt med, at Dansk Folkeparti fik magt og indflydelse, glemte ledelsen at kommunikere klart til medlemmerne. Det siger gruppeformand Peter Skaarup i forbindelse med partiets årsmøde i Herning søndag.

LÆS OGSÅ: "Løkke saver benene væk under Kristian Jensen" 

Det har betydet, at ikke mindst medlemmerne, der i det daglige kæmper partiets kamp, ikke har følt sig klædt godt nok på til at forklare partiets politik og resultater.

- Vi har ikke været flinke nok til i direkte sprog at fortælle, hvad vi ville, og hvad vi har fået ud af de forhandlinger, vi havde med regeringen.

- Jeg tror, der er sket det, at man sidder i et forhandlingslokale med embedsmænd og ministre. Og så bruger man det samme sprog og den samme fremgangsmåde, når man kommer ud bagefter, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Han nævner både paradigmeskiftet samt partiets resultater fra finansloven - hvor man var med til at få fjernet sats-puljemidlerne og dermed styrkede pensionisters økonomi - som eksempler.

- Det resultat havde ingen troet muligt. Men vi fik ikke kommunikeret det klart til vælgerne, så opfattelsen blev, at det ikke var så stort, siger Peter Skaarup.

Han siger, at partiets top fra nu af kommer til at tale meget mere direkte om, hvad partiet vil, og hvilke holdninger det har.

- Fordi vi blev så afgørende og fik så meget indflydelse, så har vi nok lullet os ind i noget teknik og bureaukrat-sprog, som danskerne ikke har forstået.

- Og vi har lavet for mange mellemregninger. Vi skal tale til danskerne i meget mere direkte sprog, siger gruppeformanden og afslutter:

- Det kan vi sagtens, og det har vi også gjort før.

/ritzau/

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...