Forældre skal have op til 18.866 kroner - svarende til den højeste dagpengesats - for at passe deres børn derhjemme, foreslår Dansk Folkepart Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

DF med vildt forslag: Vil give særlig gruppe 19.000 kroner

12. sep, 21:08
Forældre skal i barnets første fire år få dagpengesats for at passe børn i hjemmet, foreslår Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti foreslår at give forældre op til 18.866 kroner om måneden for at passe deres børn i hjemmet.

Det skriver Berlingske.

Forslaget går konkret på et økonomisk tilskud til at passe børn derhjemme i barnets første fire år. Beløbet svarer til den højeste dagpengesats.

- Vi vil gerne være med til at ansvarliggøre familierne og understrege, at de har et ansvar for opdragelsen, men samtidig også give familierne nogle flere valgmuligheder, siger Martin Henriksen, tidligere folketingsmedlem for DF.

- Det er derfor, vi kommer med det her forslag, som vil være en markant økonomisk forbedring for de familier, hvor den ene forælder beslutter sig for at gå hjemme, siger han til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Kræver at ansatte er medlem af 3F: - Den går ikke

Martin Henriksen udtaler sig om forslaget, selv om han ikke længere sidder i Folketinget.

De seneste måneder har han stået i spidsen for en arbejdsgruppe i Dansk Folkeparti, der skal udvikle ny politik til at sikre fremgang for partiet efter valget i juni, der bød på stor tilbagegang.

Der vil være en række betingelser for at kunne få tilskuddet. Begge forældre skal have været i job eller uddannelse i tre af de seneste fire år, inden de får tilskuddet.

Samtidig skal man have opholdt sig i Danmark de sidste 20 år. Desuden vil familier i boligområder med status som ghetto stadig skulle sende deres børn i institutioner.

Martin Henriksen siger til Berlingske, at det "vil give en masse integrationsproblemer, hvis man bare giver los".

En række kommuner giver allerede i dag tilskud til børnepasning i hjemmet, men det er ifølge DR i gennemsnit 5530 kroner per måned. DF's forslag er dermed en tredobling.

I regeringen affejer børneordfører Jens Joel (S) forslaget. Han siger til Berlingske, at det i praksis vil føre til, at mødrene ender med at gå derhjemme, hvilket vil være skidt for ligestillingen.

/ritzau/

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...