Hotellets marketing manager, Cecilie Belling Thomsen, vejer en sæk med noget af det indsamlede skrald på 8 kilo. Foto: Sigrid Friis Neergaard

Hotel-ansatte må løbe i arbejdstiden

28. jul, 8:00
Når Ditte Nathalie Menslev skal skaffe kunder til Clarion Hotel i København, er det ofte med stranden som lokkemad. Sammen med kollegerne trækker hun i løbetøjer og samler skrald. Det er både godt for området og arbejdsmiljøet, mener hun.

37 kilo. Så meget skrald fik deltagene ved denne uges "Plogging" samlet tilsammen.

Plogging er et sammentræk af den engelske sætning "picking up litter while jogging" - altså at samle skrald, mens man løber. Det blev populært sidste år, og det var også på det tidspunkt, at Clarion Hotel ved Københavns Lufthavn fik øjnene op for fænomenet.

Hver onsdag klokken otte er alle inviteret med på turen, der går til Kastrup Strandpark. Tre kilometer ned til stranden og tre kilometer tilbage til hotellet. Undervejs samler deltagerne skrald i udleverede poser, og når det hele er vejet, byder Clarion Hotel på morgenmadsbuffet i restauranten.

I dag løber 32-årige Ditte Nathalie Menslev med for første gang.

- Nu er jeg endelig kommet i en form, hvor jeg tør løbe med, griner hun.

Ditte Nathalie Menslev begyndte i salgsafdelingen for hotelgruppen Nordic Choice, som Clarion er en del af, den 1. maj i år. Hun har flere gange tænkt på at kridte løbeskoene.

- Jeg plejer at træne inden arbejde, men det kan være svært at finde tiden til at løbe med på turen.

Ditte Nathalie Menslev løber nemlig med på skraldeturen i sin arbejdstid.

Det kan alle få lov til, fortæller hotellets marketing manager, Cecilie Belling Thomsen. Men hun indrømmer, at det nok er nemmest for kontormedarbejderne, for løbeturen skal passe ind i vagtplanen og arbejdsdagen. Det kan derfor godt blive lidt svært for receptionister, tjenere og rengøringspersonale at deltage. 

Det er almindeligt, at et par af medarbejderne løber med på onsdagens morgentur, fortæller Cecilie Belling Thomsen.

People, planet, profit

Mennesker, planeten og profit er opskriften på Nordic Choice-gruppens hoteller.

"Der er ingen profit på en død planet", så derfor er det lige så vigtigt for Clarion Hotel at have glade medarbejdere og naboer samt at holde jorden ren for skrald, som det er at tjene penge, fortæller Cecilie Belling Thomsen.

Derfor er det ikke et tab for hotellet, når medarbejdere bruger arbejdstiden på at løbe med, eller når en masse lokale beboere skal have gratis morgenmad.

Til september fører hotellet også en sportslig kampagne i samarbejde med børneorganisationen UNICEF. For hver halve time en ansat motionerer denne måned, donerer hotellet 15 kroner til organisationen. Der bliver rig mulighed for motion gennem arrangementer såsom rundbold på stranden, dodgeball på hotellet og fokus på walk and talk, når man har møde. Derudover har medarbejderne altid mulighed for at trække en motionscykel hen foran computerskærmen for at få et afbræk fra kontorstolen. 

Og det styrker arbejdsmiljøet, mener Ditte Nathalie Menslev.

- Man mødes på en anden måde, når man tager jakkesættet af og hopper i sportstøjet, siger hun.

Udover hotellets ansatte er især ansatte i lufthavnen og beboere i området flittige til at tage turen. Det hænder også, at et par af hotellets gæster tager en pause fra forretningsrejsen eller ferien og trækker i løbetøjet.

Høj sol og endnu højere humør

Inden turen begynder, uddeler Cecilie Belling Thomsen letgenkendelige, skriggrønne trøjer. På den ene side står der ”Plogging Patrol” (Plogging patrulje, red.), mens den anden side promoverer ”Plogging for a greener tomorrow” (Plogging for en grønnere morgendag, red.).

Normalt samler hotellet en Plogging patrulje på 25-30 mennesker, men denne onsdag bliver der sat ny rekord med 45 deltagere. Og i anledning af at det er sommerferie, er flere mødt op med deres børn.

Selvom klokken kun er otte om morgenen, viser termometeret allerede over 20 grader. Nogle vælger at gå, og andre løber en kortere tur. Og så er der dem, der løber hele ruten på seks kilometer.

Artiklen fortsætter under billedet

Nogle af deltagerne har ikke nok i seks kilometers løb og tager lige en planke, mens de får vejret, inden turen går tilbage til hotellet. Foto: Sigrid Friis Neergaard.

Allerede inden stranden er i syne, hagler sveden af de fleste, men der er brede smil over hele linjen. En del af deltagerne bor i nærheden, og de fortæller stakåndet, at det betyder meget for dem at holde området rent.

En håndfuld løbere kan ikke afholde sig fra at samle skrald op på vejen ud på ruten. Skraldespandende er endnu ikke blevet tømt, og der ligger en krans af affald på jorden om dem. Selv om spandene flere steder står med få meters afstand, ligger der alligevel rigeligt med engangsplastik og flasker på græsset.

- Mange er begyndt at samle skrald på andre tidspunkter, når de for eksempel selv løber en tur eller er ude at gå med hunden, siger Cecilie Belling Thomsen.

De grønne trøjer bliver genkendt af andre lokale. En kvinde, der cykler forbi, råber ”tak for indsatsen” til løberne, som har skraldeposer med cigaretskodder, sugerør, papir og sågar en enkelt med en engangsgrill dinglende i hånden.

Også for Ditte Nathalie Menslev er det vigtigt, at stranden bliver ryddet for skrald.

- Jeg promoverer blandt andet stranden over for kunderne, så det er vigtigt at holde den ren, siger hun.

Tæt på målet

Når alle løberne er nået tilbage til hotellet, bliver skraldet samlet i røde sække, som vejes med en bagagevægt – den slags vægt, man bruger til at sikre sig, at ens kuffert ikke vejer mere, end den må, inden man tager i lufthavnen.

Det er tydeligt, at det er dagens højdepunkt for mange af løberne, der samler sig om de røde sække, mens de bliver vejet, og tallene lagt sammen.

Dagens fangst lyder på 37 kilo skrald, hvilket bringer årets samlede indsats op på 662 kilo.

Cecilie Belling Thomsen er sikker på, at 2019-målsætningen på 1.000 kilo er inden for rækkevidde.

Artiklen fortsætter under billedet

Ditte Nathalie Menslev er ansat på Clarion Hotel og løber med på ugens strandtur, hvor det gælder om at få pulsen op, og poserne fyldt med skrald. Foto: Sigrid Friis Neergaard

Hun startede løbeturene i april sidste år, men efter at have set hvordan den københavnske strandpark bugnede med forurenende spor fra badegæsterne, kom Plogging på tale.

- Når vi alligevel var der, kunne vi lige så godt samle skrald. Så det begyndte vi med ved årsskiftet, siger Cecilie Belling Thomsen og fortæller, at de mest trofaste deltagere har hængt ved siden starten.

- Vi vil være verdens bedste nabo, så vores mål er at holde nabolaget rent. Skraldet skal ikke ende i havet.

Hun tilføjer, at løbernes poser er bionedbrydelige, og at de røde sække bliver genbrugt hver onsdag.

Selvom Ditte Nathalie Menslev ikke havde regnet med at løbe hele turen denne onsdag morgen, runder hun alligevel de seks kilometer. Og når man spørger hende, om hun skal løbe med en anden gang, kommer svaret hurtigt og uden tøven:

- Ja, for Søren.

Efter fællesbilledet er blevet taget, er der morgenmad, og mens nogle holder den sunde stil og spiser skyr med bær og nødder, er der også dem, der med god samvittighed klemmer en ekstra pandekage med chokoladesauce ned.

Kontakt
Jobannoncer

jonathanriis@a4medier.dk
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
jb@a4medier.dk
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
nk@a4medier.dk


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til jb@a4medier.dk eller ring 93 99 04 60 ...