Robotter, kunstig intelligens og digitalisering forandrer vores arbejdsmarked og kræver, at danske lønmodtagere videreuddanner sig i langt større omfang end i dag, mener både ekspert og fagbevægelse.   Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix.

DISRUPTION:

Ekspert: Danskerne sover tornerosesøvn, når det handler om efteruddannelse

16. jan 2017
Danskerne mener, at deres faglige kompetencer rækker til at få et nyt job, hvis de mister deres nuværende arbejde, viser ny undersøgelse. Men den digitale revolution på arbejdsmarkedet kræver, at danskerne vågner op af tornerosesøvnen, mener ekspert. Beskæftigelsesminister studser over, at kun hver fjerde lønmodtager har efteruddannet sig i 2016. LOnæstformand håber, at trepartsforhandlinger kan skabe nyt og bedre efteruddannelsessystem.

Mere end otte ud af ti laboranter, ingeniører, elektrikere og andre lønmodtagere føler sig fagligt rustet til at få et nyt job, hvis de mister deres nuværende arbejde. 

En ny opsigtsvækkende undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4, viser, at danske lønmodtagere er selvsikre og stoler på, at deres faglige kompetencer rækker til at klare sig på et arbejdsmarked i opbrud på grund af den fjerde industrielle revolution.  

Ifølge undersøgelsen vurderer 84 procent af alle lønmodtagere, at deres faglige kompetencer i høj grad eller i nogen grad rækker til at få et nyt arbejde, hvis de mister deres nuværende job. Kun 13 procent vurderer, at deres faglige kompetencer slet ikke eller i mindre grad er gode nok til at få et nyt job, hvis de bliver arbejdsløse.

Samtidig viser undersøgelsen, at ikke en gang hver fjerde danske lønmodtager – nemlig 24 procent – har været på efteruddannelse i 2016.

Mange industriarbejdere, håndværkere og andre lønmodtagere har heller ikke planer om at komme på skolebænken i 2017, viser A4-undersøgelsen.

Hver tiende lønmodtager erklærer, at de slet ikke har lyst eller behov, mens mange angiver, at travlhed og økonomien på arbejdspladsen spænder ben for et efteruddannelsesønske. Endelig angiver mere end hver syvende, at arbejdsgiveren siger nej til at sende dem på efteruddannelse.

Nogle sover tornerosesøvn, og de vil gøre sig selv og hele det danske samfund en kæmpe tjeneste ved at vågne op. Hanne Shapiro, innovationschef på Teknologisk Institut og med i regeringens ekspertgruppe.

Den teknologiske udvikling på en virksomhed som KP Komponenter går ifølge Jan Grimstrup så hurtig, at ingen lønmodtager kan bilde sig ind, at man klarer sig uden at tilegne sig nye kompetencer.

»Hvis man ikke tager på kurser og tror, at man kan altid kan få arbejde på nabovirksomheden, kan man godt få en dukkert. For her sker den samme teknologiske udvikling, så i fremtiden skal man bare følge med og ikke slippe sit fags udvikling,« siger han.

Men arbejdsgiverne har også ansvaret for at investere i at udvikle medarbejderne sammen med teknologien, understreger fællestillidsrepræsentanten fra Dansk Metal.

»Det er virksomhedens ansvar at medudvikle sin arbejdskraft til at klare sig,« fastslår han.

Håb om stort ryk ved overenskomstbordet

Ekspert i efteruddannelser Hanne Shapiro peger på, at talrige analyser viser, at medarbejderne potentielt er en central innovationsressource. Også derfor er kompetenceudvikling af medarbejderne så vigtig, siger hun og understreger, at det også afspejles i, hvordan arbejdet organiseres og at medarbejderne i praksis får mulighed for at udnytte deres kompetencer.

»Lige nu forhandles der overenskomster for flere hundrede tusinder lønmodtagere, og der bliver det spændende at se, hvad resultatet bliver på efteruddannelsesområdet, men der skal helst ske et stort ryk på uddannelsesfronten,« siger hun.

Hanne Shapiro henviser også til, at arbejdsmarkedets parter har mulighed for at analysere på data fra de såkaldte kompetencefonde. Her kan man se mønstre i hvem, der bruger og ikke bruger dem og til hvad.

»Jeg tror, at man via viden om medlemmernes brug af kurser kan strikke tilbud sammen, der vil blive mere søgt blandt lønmodtagerne. Derfor vil det være fint at få data fra kompetencefondene på bordet,« siger hun.

 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...