»Hvorfor diskuterer man ikke mere åbent, om vi i fremtiden kun skal arbejde 20 timer om ugen, eller om vi skal åbne op for borgerløn?« spørger Tine Aurvig-Huggenberger. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau/Scanpix.

Ny bog:

En eftertackling med visioner

27. apr 2018
Fagbevægelsen gjorde sig usynlig ved i sin tid at vælge Harald Børsting som LOformand, mener modkandidaten Tine AurvigHuggenberger. Nu skal fagbevægelsen sadle om og blandt andet sætte fokus på, at vi om få år måske kan nøjes med at arbejde 20 timer om ugen. Det mener den tidligere topfigur i fagbevægelsen, som lige har barslet med en selvbiografi.

 

Vi er på LO's kongres i 2007. Stemmerne, der afgør hvem der skal stå i spidsen for dansk fagbevægelse, er omsider talt op.

Kampen står mellem den 55-årige Harald Børsting og den 44-årige Tine Aurvig-Huggenberger. Populært sagt: Tradition eller fornyelse?

Hun var i følge målinger de menige medlemmers foretrukne kandidat, og næsten alle var enige om, at hun ville forlade LO-kongressen som ny formand.

Harald havde ingen vision og ville ikke noget med magten, han ville bare være den. Tine Aurvig-Huggenberger, tidligere næstformand for LO

Syret diskussion om arbejdsudbud

I dag er mange af fagbevægelsens udfordringer og diskussioner de samme, som forud for kampvalget for over ti år siden. Men nye ting er også kommet til: For eksempel den teknologiske udvikling, hvor robotter overtager flere og flere arbejdsopgaver:

»Den udvikling kommer til at koste job, men opgaverne bliver jo løst. Så vi mangler en diskussion om vores arbejdstid og vores uddannelsessystem. Det skal indrettes, så medlemmerne får mulighed for at skifte spor undervejs i deres arbejdsliv,« siger Tine Aurvig-Huggenberger - og vælger derefter bevidst at træde på en øm tå:

»Diskussionen om arbejdsudbud er helt syret. Inden for få år vil en lang række arbejdsfunktioner været overtaget af robotter. Der kommer et stort overskud af arbejdskraft. Men hvorfor udfordrer fagbevægelsen ikke tankegangen om, at arbejdsudbuddet bare skal øges?«

»Hvorfor diskuterer man ikke mere åbent, om vi i fremtiden kun skal arbejde 20 timer om ugen, eller om vi skal åbne op for borgerløn?«

Om bogen:

Viljen er alt. Mit liv med brud og kampe af Tine Aurvig-Huggenberger i samarbejde Michael Holbek.

Forlag: Rosinante.

389 sider.

Vejl. pris: 249,95 kr.

 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...