Har vi brug for at tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft i Danmark? Det er Radikale Venstre og 3F grundlæggende uenige om. På billedet ses den polske håndværker Jaroslaw Roubo på arbejde på et boligprojekt i Albertslund. Foto: Christian Als/Ritzau Scanpix

Har vi brug for mere udenlandsk arbejdskraft i Danmark?

26. okt 2019
Debat i A4 Arbejdslivs ugentlige podcast Fokus mellem Radikale Venstres beskæftigelsesordfører Samira Nawa og 3F’s forbundssekretær Søren Heisel.

Regeringen bør åbne op for adgangen til mere udenlandsk arbejdskraft her i landet.  Sådan lød budskabet fra Radikale Venstre i Børsen tidligere på måneden.

Radikales formand Morten Østergaard henviste i Børsen til det såkaldte forståelsespapir fra regeringen, der foreslår, at virksomheder "hurtigt og ubureaukratisk" skal kunne hente mere faglært arbejdskraft fra udlandet.

Konkret har Radikale foreslået at sænke den såkaldte beløbsgrænse fra cirka 427.000 kroner om året til 325.000 kroner om året- altså det beløb, som en borger fra et land uden for EU skal tjene, hvis vedkommende vil arbejde i Danmark.

Men det mener Fagforeningen 3F er en rigtig skidt idé.

Hør hvorfor i denne uges Fokus, hvor beskæftigelsesordfører Samira Nawa (R) og 3F’s forbundssekretær Søren Heisel mødes til en halv times debat.

Lyt til udsendelsen her:

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...