Analyse:

Firmaer og ansatte: Høj skat og høj løn bremser ikke væksten

7. dec 2017
God ledelse og dygtige medarbejdere er det vigtigste for konkurrenceevnen. Skattetrykket og vores lønniveau spiller derimod ikke den store rolle. Det viser en ny rundspørge til blandt andre virksomheder og tillidsrepræsentanter foretaget for fagforbundet 3F.

 

Skatter og skattetrykket fremhæves politisk gang på gang som den største hindring for et produktivt og konkurrencedygtigt erhvervsliv herhjemme. Men sådan ser virkeligheden slet ikke ud, når man spørger virksomheder, tillidsrepræsentanter, økonomer og politikere. 

I 3F har vi netop afholdt den årlige erhvervspolitiske konference 'Vision Danmark'. Årets tema var konkurrenceevnen.

Årsagen til, at dette tema blev valgt, var en stille undren. Gang på gang bliver Danmark af diverse internationale institutioner og magasiner kåret som et af verdens mest erhvervsvenlige og konkurrencedygtige lande.

World Economic Forum, Verdensbanken, IMD Business School i Schweiz og Forbes Magazine placerer år efter år Danmark, som et af de bedste steder at drive forretning og en af de mest konkurrencedygtige økonomier.

'Forretningen Danmark' tjener, hvad der svarer til 5.750 kroner hvert eneste sekund. Frederik I. Pedersen, cheføkonom i 3F

Konkurrenceevne kan betragtes som en finindstillet maskine med mange håndtag. Det betyder, at hver gang man ændrer på en forudsætning med henblik på at styrke konkurrenceevnen (for eksempel letter selskabsskatten), så risikerer man at kompromittere andre faktorer (for eksempel investeringer i uddannelse), som vil påvirke konkurrenceevnen negativt.

Der er behov for et kursskifte i den økonomiske politik. Vi skal altså væk fra forestillingen om, at skattelettelser og øgede økonomiske incitamenter er det eneste saliggørende for konkurrenceevnen og i stedet fokusere på investeringer i fællesskabet.

Det er højst usikkert, om uddannelsesniveauet i Danmark på sigt matcher efterspørgslen efter kvalificerede medarbejdere, der vurderes som det væsentligste konkurrenceevneparameter på tværs af de vurderinger, vi har indsamlet.

Vi står over for en digital fremtid med mange omstillinger, hvor det  nuværende gryende kompetencepres på det danske arbejdsmarked kun bliver mere udfordrende. Krav om fleksibilitet og livslang læring og adaption af ny teknologi gør det helt entydigt, at vi skal investere mere i opkvalificering i Danmark.

3F ønsker også et øget fokus på bedre muligheder for voksenuddannelse, bedre forhold for små- og mellemstore virksomheder, og at de planlagte besparelser på beskæftigelsesområdet ses efter i sømmene.

Skal vi fortsat kunne matche et arbejdsmarked i konstant forandring, skal vi være helt skarpe på at have kvalificeret arbejdskraft nok.

Dette er en analyse skrevet af en ekstern skribent og ikke et udtryk for Ugebrevet A4's holdning.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...