- Vi må erkende, at den overenskomstaftale, vi har indgået med arbejdsgiverne, om ret til fuldtid ikke har virket. På 10 år er det gået den stik modsatte vej, siger Mona Striib. Foto: Pressefoto/FOA

Nu skærer FOA-formand igennem: Lov om arbejdstid er alligevel ok

18. jul, 13:03
Alt for mange arbejder på deltid i den offentlige sektor, mener FOAs formand, Mona Striib. Hun erkender, at en aftale mellem fagbevægelsen og arbejdsgivere om flere fultidsjob ikke har virket og ser nu frem til, at politikerne tager over.

Det er helt i orden at indføre lovgivning, der giver offentligt ansatte en egentlig rettighed til arbejde til fuldtid. Også selv om fagbevægelse og arbejdsgivere i årtier har stået fast på, at de selv skulle forhandle arbejdstiden som en central del af overenskomsterne  - uden indblanding fra politikerne.

LÆS OGSÅ: Sosu’en Charlotte vil arbejde mere: Håber politikerne indfører ret til fuldtid

Det mener de offentligt ansattes topforhandler, formanden for fagforbundet FOA, Mona Striib.

- Vi må erkende, at den overenskomstaftale, vi har indgået med arbejdsgiverne, om ret til fuldtid ikke har virket. På 10 år er det gået den stik modsatte vej, siger Mona Striib.

I det fælles forståelsespapir, som regeringen og den støttepartier enedes om, fremgår det, at det skal undersøges, 'om der kan indføres en egentlig rettighed for offentligt ansatte på deltid til at gå på fuldtid.' Torsdag tog sektorformand i FOA, Torben Hollmann, afstand fra, at politikerne skulle blande sig i arbejdstiden.

- Når noget blive en ret, bliver det meget firkantet. Det er en sød tanke og en god måde at sætte et pres på arbejdsgiver og arbejdstagerne. Men lad det bare være ved det, så skal vi nok selv finde ud af det. Det skal de (politikerne, red.) helst ikke blande sig i, sagde Torben Hollmann til A4 Nu.

Den melding skyder FOAs øverste chef nu i sænk: 

- Vi er fuldt tilfredse med, at det i regeringens forståelsespapir bliver adresseret, at der skal være en ret til fuldtid på tværs af den offentlige sektor. Presset på kommunernes økonomi har betydet, at der er blevet flere deltidsstillinge og et pres på arbejdsmiljøet. Vores pointe er, at vi ikke skal sidde og vente på en lovgivning. Der skal handles nu, og arbejdsgiverne skal begynde at slå fuldtidsstillinger op. Det handler om at få et helt arbejdsliv, hvor man ikke behøver at have to eller tre job for at få råd til at betale husleje, siger Mona Striib.

De kommunale arbejdsgiveres topforhandler, Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), så gerne, at flere sosu'er arbejdede på fuldtid, så der var hænder nok til at tage sig af det stigende antal ældre. Det er imidlertid hans erfaring, at kun de færreste deltidsansatte i hans kommune har et reelt ønske om at arbejde 37 timer om ugen, og at der skal en kulturændring til, hvis billedet skal ændres. 

Har Michael Ziegler en pointe? 

-  Ziegler han har ret i, at det handler om at få ændret en kultur, og her har arbejdsgiverne det største ansvar for at tage fat. Det handler om at spørge om grunden til, at medarbejderne ikke vil på fuld tid. Svaret vil typisk være, at der er for hårdt pres på arbejdsmiljøet, og at man ikke kan holde til at arbejde på fuld tid med en øget pensionsalder i sigte. Vores påstand er, at der er interesse for fuldtid. Det handler også om, hvordan arbejdet tilrettelægges, for vi ser, at de, der ønsker fuldtid, bliver mødt med forhindringer som for eksempel flere timer i andre distrikter eller flere weekendvagter, siger Mona Striib.

Når FOA-formanden til august mødes med de nye ministre, som sidder med ansvaret for at undersøge muligheden for at indføre den nye fuldtids-rettighed, vil hun understrege, at kommunerne skal sikres en økonomi, så de nye job skal blive til virkelighed.

Der er brug for flere sosu'er, sygeplejersker og pædagoger, men hvad nu, hvis andre deltidsansatte kræver fuldtidsjob, og der ikke er efterspørgsel på netop deres arbejdskraft? Skal de så kunne kræve fuldtid?

- Ja. Vi har en lovgivning, der giver ret til deltid. Hvorfor ikke også ret til fuldtid? Det handler om at få vendt bøtten, så fuldtid er normen, og deltid er en mulighed. Det er ikke  sådan, at en lov skal detailstyre arbejdsgiverne. Har man lyst til fuldtid efter en periode på deltid, mens børnene var små,  kan det godt være, at det er en anden jobfunktion, man skal arbejde i. Pointen er, at vi har i dag har et offentligt arbejdsmaked med  store områder, hvor man har sparet rigtig meget, så deltid er blevet normen, sgier Mona Striib.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 71 74 73 77 ...