Peter Hummelgaard ikke vil blande sig i konflikten mellem bagagefolkene I Københavns Lufthavn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hummelgaard: Jeg forstår de SAS-ansattes frustration

13. sep 2019
Beskæftigelsesministeren vil ikke blande sig i konflikten i Københavns Lufthavn mellem SAS og bagagemedarbejderne, som blå blok kræver. "Det vil være et historisk brud", siger han og løfter samtidig sløret for, hvad hans holdning er til konflikten.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortæller til A4 Nu, at han ikke vil blande sig i konflikten mellem bagagefolkene, der flere gange i løbet af ugen har nedlagt arbejdet i Københavns Lufthavn, fordi en ansat ikke er organisteret i 3F, som resten af kollegaerne.

Men han vil godt fortælle om sin holdning til konflikten:

LÆS OGSÅ: Nu løfter Hummelgaard lidt af sløret for pensionsmodel

- Jeg forstår sagtens, at der kan være kollegaer, der kan være frustrerede over, at de betaler ind til et fællesskab, der sikrer gode lønninger og ordentlige arbejdsvilkår som andre på samme arbejdsplads nyder godt af, men som de ikke gider at være en del af. Men at true eller tvinge nogle til at blive en del af det fællesskab, det er bestemt ikke nogen acceptabel måde at gøre det på, siger Peter Hummelgaard og henviser til den lydfil, der har været bragt i Berlingske, hvor kollegaer truer den ansatte til at melde sig ind i 3F.

Jeg er stolt af min opvækst

Hvordan har du det med, at formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, vil kalde dig i samråd?

- Det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig allermest til at høre, hvad det er, de borgerlige partier mener, det er, at jeg skal gøre. Det, jeg hører dem sige, er at de udmærket godt er klar over, at jeg ikke kan gribe ind i den konflikt, der nu er mellem SAS og bagage-portørerne. Men de vil gerne have, at jeg skal gøre et eller andet. Jeg er bare i tvivl om, hvad det er, jeg skal gøre. Det håber jeg på at blive klogere på på det samråd. Hvis jeg skal blande mig, vil det være et historisk brud med den måde, vi håndterer tingene på på det danske arbejdsmarked.

Hvordan har du det med, at Alex Vanopslagh har været ude og sige, at du har et nært forhold til 3F Kastrup.

- Det er da ingen hemmelighed. Jeg kan ikke løbe fra min opvækst, og at stort set hele min familie har arbejdet i lufthavnen og er organiseret af 3F Kastrup. Jeg er stolt af, hvor jeg kommer fra. Jeg er stolt af min opvækst. Men det gør jo ikke, at jeg synes, at trusler og tvang er acceptabelt, siger Peter Hummelgaard, der er vokset op i Kastrup tæt på lufthavnen. 

I dag har Berlingske fået et skrifteligt svar på, om beskæftigelsesministeren har en økonomisk tilknytning til 3F Kastrup: 

"Jeg kan oplyse, at 3F Kastrup lagde lokaler til en sangaften med Poul Nyrup og mig i juni i år i forbindelse med valgkampen. I den sammenhæng betalte afdelingen for pølser, sodavand og fadøl ved arrangementet. I forbindelse med valgkampen i 2015 modtog jeg 12.000 kroner fra 3F Kastrup."

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...