Socialrådgiver Isabella Rasmussen afslørede is-konkurrence på Helsingør Jobcenter. Nu starter hun egen virksomhed. Foto: Privat

Isabella afslørede is-konkurrence på jobcenter: Nu tilbyder hun privat rådgivning

25. jul 2019
Da Isabella Rasmussen stod frem med kritik af is-konkurrence på jobcenter, væltede det ind med henvendelser fra borgere med brug for hjælp. Nu tilbyder Isabella Rasmussen privat rådgivning.

Sagsbehandleren Isabella Rasmussen, der afslørede den omdiskuterede is-konkurrence på jobcentret i Helsingør Kommune, lancerer nu sit eget firma med privat socialrådgivning.

'Pr. 01.08.2019 tilbyder jeg online socialrådgivning til dig som har en sag i jobcentret,' skriver Isabella Rasmussen om sit firma 'Borger Backup' i et opslag på Facebook.

Læs mere: 166 sager tjekket efter udskældt is-konkurrence: Afslørede én fejl  

Til A4 Nu fortæller Isabella Rasmussen, at hun på baggrund af debatten, der fulgte i kølvandet på konkurrencen, hvor hun og kollegerne blev lovet is for hurtig behandling af sygedagpengesager, har fået henvendelser fra borgere med brug for hjælp. 

- Jeg har fået rigtig mange henvendelser fra fuldstændig fremmede mennesker og gjort mig tanker om, hvordan jeg kan hjælpe disse borgere. Jeg kan se i grupper på Facebook, at der er brug for borgerstøtte og vejledning.  Men det kan være dyrt at købe sig til professionel hjælp, og derfor har jeg valgt at tilbyde priser, hvor alle kan være med, siger Isabella Rasmussen.

Ifølge opslaget på Facebook tilbyder hun 'konkret vejledning' i, hvordan borgere kan 'begå' sig i systemet. Forberedelse til møder i Jobcentret og assistance med breve. 'Jeg er dit bagland og varetager dine interesser,' skriver Isabella Rasmussen, der tilbyder en måneds online-rådgivning til 695 kroner.

Det er Isabella Rasmussens plan, at hun vil køre sin private rådgivningsvirksomhed sideløbende med jobbet i Helsingør Kommune. 

- Ja. Lige nu er det sådan, siger socialrådgiveren, der netop er blevet raskmeldt og holder ferie efter en periode, hvor hun var sygemeldt med stress. Endnu har hun ikke indviet sin arbejdsgiver i sine nye planer.

- At jeg har en virksomhed ved siden af mit job, er mit eget anliggende. Det er ikke ualmindeligt, at en kommunalt ansat socialrådgiver har en bibeskæftigelse eller konsulent virksomhed ved siden af sit job, siger Isabella Rasmussen.

Skulle borgere fra Helsingør Kommune henvende sig, vil de dog få nej til assistance.

- Det klart, at jeg er nødt til at sige nej, så længe jeg er tilknyttet Helsingør Kommune, siger Isabella Rasmussen.

Efter at det kom frem, at ledelsen på jobcentret havde stillet medarbejderne en isbar i udsigt, hvis de på tre uger kunne nedbringe antallet af borgere på sygedagpenge, væltede kritikken ned over kommunen.  Konkurrencen blev stoppet, og alle sager genbehandlet. 

Helsingør kommune oplyste efterfølgende, at den nye gennemgang  af 166 afslørede fejl i sagsbehandlingen af en enkelt sag. I den konkrete sag undlod kommunen at oplyse om, at borgerens sygedagpenge var stoppet, og at der i stedet skulle iværksættes et jobafklaringsforløb.

Isabella Rasmussen havde ikke 'i sin vildeste fantasi' forestillet sig, at iskonkurrencen ville skabe så meget røre og opmærksomhed.

- Det kom fuldstænding bag på mig, at jeg ville få så mange henvendelser. Det kom oveni min stressbeslastning, og jeg havde rigtig svært ved at være i det, siger Isabella Rasmussen. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...