Kulturminister Joy Mogensen og Mette Bock (LA) ved ministeroverdragelse i sidste uge. Foto: Martin Sylvest / Scanpix

Kritik af Mette F for at vælge gravid minister: "Hun burde ikke være udnævnt"

3. jul, 9:46
Debattør og jordemoder gennem 40 år Karen West mener, at der bliver lagt for stort pres på Joy Mogensen, der skal være minister, mens hun er højgravid.

I et opslag på Facebook kritiserer jordemoder og debattør Karen West nu Mette Frederiksens beslutning om at udnævne Roskildes tidligere borgmester Joy Mogensen til kulturminister. 

Hun mener, at den nye statsminister burde havde valgt en anden til posten. 

- Jeg mener ikke, hun burde være udnævnt, når så mange gode socialdemokratiske kvinder kunne være valgt, skrev Karen West og fremhævede socialdemokraten Yildiz Akdogan som et bedre alternativ, skriver Karen West på Facebook. 

LÆS OGSÅ: It-millionær: Skide misundelse er ved at ødelægge vores smukke au pair-ordning

- Jeg synes bestemt ikke, hun er en rollemodel, som Kvinfo skriver. Hun er en kvinde, der har valgt at få et barn alene, og sådan er hendes valg. Men rollemodel er hun ikke. Ægte rollemodeller er, at kvinder og mænd får børn sammen og deles om både økonomi, forældrearbejde og karriere, skriver hun videre i opslaget. 

Overfor Berlingske uddyber hun kritikken. 

- Både mænd og kvinder lærer en masse under barslen. Man får testet personlige grænser for, hvad man kan holde til, og man får sine prioriteringer på plads. Selvfølgelig er der ting, man skal sætte sig ind i efter barsel og lære, men man har til gengæld lært en masse andet. Det er naivt at tro, at det ikke giver en masse erfaringer og gør én klogere som menneske at være sammen med sin nyfødte, siger hun til avisen. 

Hun kalder det en skærpende omstændighed, at det ikke samtidig med udnævnelsen blev gjort klart, under hvilke forhold Joy Mogensen kan gå på barsel.

- Der vil formentlig være et pres fra befolkningen og kulturlivet om at komme i gang, hvilket er enormt uheldigt for hendes ro til at få etableret sit moderskab, siger Karen West.

Karen West understreger over for Berlingske, at hun udelukkende udtaler sig på baggrund af sin 40-årige erfaring som jordmoder, og at hun hverken tager stilling til Joy Mogensen som person eller til hendes kvalifikationer til posten som kulturminister.

Skal ikke blande sig 

Der er dog også en hel del, der roser Mette Frederiksen for at udnævne Joy Mogensen til ny kulturminister. 

Blandt andet direktør i Kvinfo, Henriette Laursen, der mener, at Karen West skal lade være med at blande sig i, hvad andre kvinder bruger deres liv og krop til. 

- Jeg ved, at der sidder studerende på vores uddannelsessteder og bekymrer sig om, hvordan man kan forene det at få børn med at få et job. På den måde bliver Joy Mogensen et meget vigtigt forbillede, når hun viser, at man kan få så betydningsfuldt et job, samtidig med at man skal være mor,« siger hun til Berlingske.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 71 74 73 77 ...