Ligestillingsminister Karen Ellemann (V) vil ikke svare på spørgsmål om, hvad staten kan gøre ved løngabet mellem kvinder og mænd.  Foto: Asger Ladefoged/Scanpix.

Uligeløn:

Kampen for ligeløn står bomstille

30. nov 2017
Danmark er lige rutsjet ti pladser ned på en liste over, hvordan det går for lande med at sørge for lige løn for samme arbejde. Arbejdet med ligeløn i Danmark står helt stille, konkluderer eksperter. FOAformand håber, at ligeløn bliver et stort tema, når der snart skal skal forhandles overenskomster for alle offentligt ansatte.

 

Når man trækker 13,2 procent fra en dansk mands gennemsnitlige timeløn, får man en dansk kvindes gennemsnitlige timeløn. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Løngabet mellem kønnene i Danmark er meget konstant. Faktisk er løngabet kun blevet indsnævret med 0,1 procentpoint fra 2016 til 2017. 

Endvidere er Danmark lige rykket ti pladser ned på World Economic Forums liste over, hvordan det går for landene med hensyn til ligeløn mellem kønnene for det samme arbejde. Danmark ligger nu på 39. pladsen blandt 150 lande. 

Ifølge flere eksperter skyldes det fortsatte løngab ikke kvinders prioriteringer - altså valg for eksempel i forhold til uddannelse, karriere og familie. Løngabet hænger i stedet i høj grad sammen med det kønsopdelte arbejdsmarked, hvor for eksempel meget af arbejdet med mennesker for lang tid siden er blevet sat til en lav løn.

Samtidig har fagbevægelsens krav i forhold til ligeløn ikke været gennemslagskraftige nok, og opgaven med at fremme ligeløn spilles frem og tilbage mellem fagbevægelse, politikere og arbejdsgivere.

Hvor bliver uddannelses-gevinst af?

»Grunden til det fortsatte løngab er først og fremmest, at vi har et forholdsvis fast lønsystem, som gør, at vi også har en fast lønstruktur. Vi forhandler temmelig ens procentvist i de enkelte fag, og derfor bliver den underliggende lønstruktur ved med at være den samme.«

»Det vil sige, at kvindedominerede fag bliver ved med at ligge lavt på lønstigen,« siger Lisbeth Pedersen, forskningschef i Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE (tidligere SFI og KORA).

»Det undrer os dog, at lønudviklingen for kvinder ikke følger den tendens, at kvinder i stadig højere grad uddanner sig,« siger Lisbeth Pedersen.  

Mænd får generelt flere og bedre løntillæg end kvinder. Lisbeth Pedersen, forskningschef i VIVE

Rasmus Horn Langhoff, ligestillingsordfører for Socialdemokratiet, vil gerne fortælle, at hans parti hele tiden kæmper for ligeløn, men ideen om en pulje kan han ikke tage stilling til.

»Gør man det inden for velfærdsrammen (regeringens midler til den offentlige sektor, red.) med den siddende regering, vil det betyde nedskæringer og fyringer.«

»Lige nu er den første prioritet at sikre ressourcer til det demografiske træk med flere ældre. Derefter skal vi tale om at få gjort noget ved løngabet. Og som udgangspunkt er jeg åben over for ideen om en pulje, uden at jeg kan sætte noget beløb på.«

En løsning på ligelønsproblemet i Danmark er Socialdemokratiets ansvar, mener Rasmus Horn Langhoff:

»Hvis vi ikke tager det på os, så tror jeg ikke, det bliver løst. Vi skal sikre ligestilling, inklusive at se på løngabet, og vi skal sikre, at ligelønsloven bliver fulgt.«

»Konkret skal vi have rullet loven om kønsopdelt lønstatistik frem igen, for noget af diskriminationen er man ikke opmærksom på. Efter at den nuværende regering sidste år rullede loven om kønsopdelt lønstatistik tilbage, sidder mange tillidsrepræsentanter på de mellemstore virksomheder og fægter lidt i blinde på området.«

Hos Radikale Venstre melder ligestillingsordfører Marianne Jelved hus forbi.

»Vi har den danske model, og den skal tages alvorligt. Det er ikke politikerne, der skal komme med en løsning, men arbejdsmarkedets parter,« siger Marianne Jelved og fortsætter:

»Jeg mener, at det er fagforeningerne, der må tage kampen. Jeg mangler nogle mænd i det her. De må være med til at stille krav i Forhandlingsfællesskabet. Og arbejdsgiverne må tage et medansvar: DA, KL og staten, på de områder, hvor den er arbejdsgiver.« 

Sverige og Island søsætter flere initiativer

I de andre nordiske lande er der flere politiske initiativer på ligelønsområdet. Den svenske regering vil for eksempel oprette en ny myndighed for ligestilling, som også skal omfatte ligeløn. Og på Island har regeringen fremlagt en fireårig handlingsplan for at komme løngabet til livs.

Til januar 2018 træder en ny islandsk lov i kraft, som forpligter virksomheder med mere end 25 ansatte til at dokumentere, at de har ligeløn, ligesom de kan blive certificeret på området.

Ifølge professor Henning Jørgensen bør vi se til andre lande, hvis vi vil lukke løngabet.

»Mange lande har kunnet indsnævre lønforskellene, men Danmark er meget liberalt. Vi  kunne lære meget af andre nordiske lande, hvor man skubber til normer ved hjælp af regulering, som det for eksempel er sket på barselsområdet. Når mænd skal tage mere barsel, så gør de det, og man finder ud af, at det er godt,« siger Henning Jørgensen.

Ifølge ham er der behov for det, han kalder institutionalisering, hvis de danske normer skal ændres: Lovgivning, monitorering og overenstkomst-mæssige redskaber.

»Uden forpligtelser for aktørerne hænger det hele på de enkelte beslutningsgange, hvor vi kan se, at ligeløn aldrig bliver det væsentligste spørgsmål, men tværtimod slås hen,« siger han.

Forhandlingsevner hjælper ikke kvinder

Det nævnes ofte, at kvinder kunne få mere i løn, hvis de blev bedre til at forhandle individuelt.

En stor undersøgelse fra 2004, som Aalborg Universitet lavede for LO, viste imidlertid, at forhandlingsevner ikke hjalp kvinder.

Man optog lønforhandlinger i fire store virksomheder, og selvom forskerne konstaterede, at mænd og kvinder havde samme kompetencer, når de forhandlede, fik kvinderne mindre ud af forhandlingerne. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...