Thomas Wagner stemte ikke ved kommunalvalget i 2013, fordi han følte sig forrådt af den røde regering og daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).  Foto: Privat.

Sofavælgere:

Kontanthjælpsmodtagere bliver hjemme fra valget

16. nov 2017
Det er ikke kontanthjælpsmodtagere, man ser flest af ved stemmeboksene til kommunalvalget. Kun lidt mere end 40 procent stemte ved forrige valg. Det bliver næppe bedre på tirsdag, spår ekspert og Ceveadirektør.

 

Stemmeurnerne til et kommunalvalg har sjældent været mere fyldte end ved valget i 2013. Men det var ikke landets kontanthjælpsmodtagere, der fyldte urnerne op.

Faktisk var færre end hver anden kontanthjælpsmodtager en tur i stemmeboksen og sætte sit X. Det peger en undersøgelse foretaget af tænketanken Cevea på.

Undersøgelsen viser, at 42,7 procent af landets kontanthjælpsmodtagere stemte ved kommunalvalget i 2013. Deres stemmeprocent var på niveau med indvandrere (44 procent) og efterkommere (40 procent). Men væsentligt under et ellers historisk højt landsgennemsnit blandt alle danskere på næsten 72 procent.

Det kan være same shit, om jeg stemmer eller ej Thomas Wagner, kontanthjælpsmodtager

Selvom Thomas Wagner har ændret holdning og nu vil sætte sit kryds, så tror Jørgen Goul Andersen ikke på, at kontanthjælpsmodtagere vil stemme i større omfang denne gang i forhold til forrige kommunalvalg. Han anfører, at gruppen er »svær at mobilisere«.

Cevea-direktøren Kristian Weise er heller ikke optimistisk omkring stemmeprocenten til det kommende valg.  

»Kommunalvalg er for mange ikke særlig interessant. Ved forrige valg fik man dog vendt trenden, fordi man gjorde en ekstra indsats. Men jeg forventer, at stemmeprocenten bliver lavere denne gang,« siger Kristian Weise.

Ved forrige valg blev der brugt seks millioner kroner blandt andet til kampagner for at få flere danskere til at stemme. I år har man afsat to millioner kroner. Og det er en afgørende faktor for, at Kristian Weise spår en lavere stemmeprocent.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...