Kristendemokraternes partiformand, Stig Grenov, har valgt at trække sig endegyldigt. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Lige nu: Partiformand trækker sig

16. jun, 13:34
Isabella Arendt overtager samtlige formandsforpligtelser for Kristendemokraterne indtil landsmøde i oktober.

Kristendemokraternes landsformand, Stig Grenov, forlænger sin orlov fra formandsposten frem til partiets landsmøde den 12.-13. oktober.

Det skriver Kristendemokraterne søndag i en kortfattet pressemeddelelse.

I første omgang var orloven på fire uger. Det blev meddelt i midten af maj og begrundet med, at partiformanden var presset på grund af stresssymptomer.

På landsmødet skal der formelt vælges en ny formand. Stig Grenov har tidligere har anbefalet, at man vælger den politiske næstformand, Isabella Arendt. Hun er i øjeblikket også fungerende formand.

Med søndagens melding om den forlængede orlov må 58-årige Stig Grenov formodes at have haft sin sidste dag som KD's formand efter syv år på posten.

Isabella Arendt vil overtage samtlige formandens forpligtelser og beføjelser indtil landsmødet, skriver partiet i meddelelsen.

I starten af valgkampen sygemeldte Stig Grenov sig med stress. Da valgkampen var ved at nå sin ende, meddelte han så, at han vil fratræde posten som formand officielt ved landsmødet i oktober.

- Jeg kan bare mærke, at min tid har været. Og partiet og jeg har behov for, at nye kræfter bærer faklen videre, sagde han dengang.

Isabella Arendt overtog ligeledes formandens forpligtelser samt tv-debatter under valgkampen.

Hun er blevet beskrevet af flere politiske kommentatorer som partiets håb.

Kristendemokraterne fik ved folketingsvalget 1,7 procent af stemmerne og blev dermed ikke stemt ind.

/ritzau/

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...