Rasmus Nielsen (tv) og Henrik Lenskjold. - Det kan godt betale sig at få lavet et løntjek. De fleste kunne godt have gavn af det, tror jeg, siger Henrik Lenskjold. Foto: Thomas Schiermacher

Sponsoreret indhold:

Løntjek gav ekstra kroner i kassen

13. nov, 9:00
Henrik og Rasmus er tømrersvende og makkere. Det var de også, da de i foråret blev ansat i et vikarfirma. Men løn og kontrakt var ikke i orden, så de fik lavet et løntjek i 3F.

Native A4 Mediers indhold præsenteres i samarbejde med FH. A4 Medier bestemmer altid, hvad der dækkes, og hvordan det dækkes. Dette indhold er godkendt af A4 Mediers chefredaktør.

”Vi bliver hyret som makkere”. Det siger Henrik Lenskjold. ’Vi’ er ham selv og makkeren Rasmus Nielsen. De to har gået sammen i årevis på forskellige byggepladser og har arbejdet for skiftende arbejdsgivere. Som alle andre i byggefagene er de underlagt konjunkturer og sæsoner, og det betyder, at de bliver fyret et sted og starter et andet. Sådan var det også i foråret 2019.

”Altså, det var min skyld. Jeg kan ikke holde ud at gå arbejdsløs, så jeg kontaktede et vikarfirma, hvor jeg tidligere havde arbejdet”, fortæller Henrik. Han er 54 år og har været tømrer i 34 år. Makkeren Rasmus er 34 år og har ’kun’ 15 års anciennitet. Vi sidder rundt om frokostbordet i pausen og taler om, hvorfor de fik lavet et løntjek af deres 3F-afdeling. 

Makkerparret blev fyret fra en plads, hvor arbejdet var færdigt, men de fandt hurtigt nyt job gennem vikarbureauet. De skulle bygge vikingeborg i Sagnlandet i Lejre, og de to svende blev lovet 1½ måneds arbejde. 

Allerede fra start var der rod i ansættelsen, og aftalerne blev ikke overholdt. Det gjorde Rasmus klart for den ansvarlige fra vikarbureauet. Der skulle strammes op. De to svende havde ikke fået en kontrakt, og Rasmus og Henrik fik heller ikke udleveret det lovede værktøj. Timesedlerne efterlod heller ikke muligheden for at føre regnskab med tillæg og kørepenge. I det hele taget var det noget rod.

”Jeg fortalte dem bare, hvordan reglerne er. Det er jo ikke en hyggeklub. Der er nogle regler, og dem skal de holde. Så var vi der små 10 dage, og så havde de pludselig ikke brug for os mere. Hun ringede til mig fra bureauet og sagde, at vi ikke skulle komme mere”, siger Rasmus.

Men heller ikke opsigelsesreglerne havde bureauet styr på, og Henrik og Rasmus måtte gøre bureauet opmærksom på, at de skulle have ’løbende dag plus en dag’ som varsel på opsigelsen. 

Efterfølgende tog Henrik og Rasmus fat i deres fagforening, 3F Frederiksborg, for at få ryddet op og få orden på lønnen fra vikarbureauet. Det viste sig desværre, at der var nok at tage fat i. 3F-afdelingen gennemgik de to svendes lønsedler og fandt fejl i en lang række ting.

”Der manglede kørepenge, der var det med opsigelsen, der manglede penge for barns første sygedag, timelønnen passede ikke, og så var der givet et skattefrit tillæg, der slet ikke kunne være skattefrit. Og som lidt ekstra, så havde Rasmus og Henrik heller ikke fået en kontrakt,”, fortæller Peter Bøgh Kjærulff, der er formand for Byggegruppen i 3F Fredensborg.

Han tog straks fat på sagen og kontaktede vikarbureauet, der hurtigt krøb til korset og indrømmede en række fejl.

”De har anerkendt, at timelønnen var for lav, at der manglede kørepenge. De kom også til at betale godtgørelse for de mangelfulde ansættelseskontrakter, som Henrik og Rasmus havde fået. Det endte med at løbe op i omkring 5.000 kr. til hver, fortæller Peter Bøgh Kjærulf.

Der er flere sager i gang

Da Henrik og Lars fik tjekket deres lønsedler i det ene vikarbureau, blev de opmærksomme på, at de også tidligere havde været i et andet bureau. De hev lønsedlerne frem og fik 3F til også at tjekke dem. Den sag er ikke afsluttet endnu, fortæller Peter Bøgh Kjærulf, men problemerne ligner dem fra den første sag. 

Alle medlemmer af 3F kan få tjekket, om oplysningerne på lønseddel og kontrakt passer med de aftaler, som fagforeningen har indgået med arbejdsgiveren. Det fortæller Peter Bøgh Kjærulf.- Det er os, der har forhandlet aftalerne og overenskomsten. Derfor er vi også eksperter i din løn. Vi finder meget ofte fejl i lønsedlerne – fejl, der kan betyde, at du har penge til gode hos din arbejdsgiver, ligesom Henrik og Rasmus havde”, siger han. 


Henrik Lenskjold er enig. Han har før fået et løntjek, men det var en øjenåbner at få gennemgået lønsedlerne af en, der kender reglerne til bunds.


- Det kan godt betale sig at få lavet et løntjek. De fleste kunne godt have gavn af det, tror jeg, siger Henrik Lenskjold.

Det kan nemlig være svært at gennemskue, hvad der er op og ned på en lønseddel. Lønsedler kan se ud på mange forskellige måder, og de kan være svære at læse og forstå. 

I 3F er de specialister i din løn. Hvis du er i tvivl, om du får det rigtige i løn, så kontakt den lokale 3F fagforening. Her kan du få hjælp med et løntjek, hvor 3F tjekker dine lønsedler igennem for fejl og mangler. Det er gratis for medlemmer, og det kan i sidste ende give dig ekstra kroner i kassen. Lige som det gjorde for Henrik og Rasmus.

Her er løntjek en god idé

Det er altid en god idé at få lavet et løntjek. Hører du til dem, der ofte skifter arbejde eller er ansat gennem vikarbureau, bør du være særlig opmærksom på, om dine lønsedler og aftaler er korrekt udfyldt, så du får alt, hvad du har krav på:

Få lavet et løntjek, hvis:

  • der er fundet fejl på dine kollegers lønsedler
  • du starter i et nyt job
  • du har været på kursus eller efteruddannelse
  • du har fået mere ansvar eller nye opgaver
  • du har fået skiftende arbejdstider eller weekendarbejde

Fem ting, du skal holde øje med, når du læser din lønseddel

1. Grundløn

Passer dit timeantal eller din månedsløn? Her skal din samlede løn fremgå. Er du timelønnet, bør dine timer og timeløn klart fremgå. Lønnen er det grundbeløb, der beregnes skat og arbejdsmarkedsbidrag af. Det er derfor vigtigt at have tjek på. Mange overenskomster giver dig direkte ret til en specifikation, så du kan se timelønnen og tillæggene.

2. Tillæg

Får du dine tillæg for overtid, weekendarbejde eller anciennitet? Alt efter aftalerne i din overenskomst har du ret til diverse tillæg. Det kan være overarbejdstillæg, tillæg for arbejde i weekender eller under særlige forhold. Du kan også have ret til tillæg for særlige kompetencer, gener og anciennitet. Hold øje med, at du får de tillæg, du har krav på. En lille fejl her kan hurtigt løbe op.

3. Pension

Indbetaler din arbejdsgiver den aftalte procentdel af din løn til pension? Arbejdsmarkedspensionen kommer fra overenskomsterne. Det betyder, at arbejdsgiverne er forpligtet til at indbetale en procentdel af din løn til din pension. Pensionsindbetalingen er forskellig, alt efter om du er privat ansat eller offentligt ansat i staten, en kommune eller en region. Arbejdsgiveren skal indbetale det samlede beløb til pensionskassen.

4. Optjent ferie

Optjener du det rigtige antal feriedage? Gennem overenskomsterne er langt de fleste lønmodtagere sikret 5 ugers ferie og 5 ekstra feriefridage. På den gode lønseddel angiver arbejdsgiveren, hvor meget ferie du har optjent og afholdt.

5. Saldo til dato

Passer det samlede beløb til din løn, pension og skat? Din lønseddel bør vise de totale beløb samlet fra årets start. Optællingen viser bl.a. løn, pension og betalt skat i løbet af året. For timelønnede står der også indbetalte feriepenge og søn- og helligdagsbetaling.

 

 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...