Den tidligere politiske ordfører Carolina Magdalene Maier retter kritik mod persondyrkelsen i Alternativet. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix.

Hans Engell: Alternativet er truet på sin eksistens

24. jul, 17:17
Den tidligere politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier, kommer med en skarp kritik af Alternativets linje og kræver et opgør med persondyrkelsen. Uffe Elbæk må forstå, at partiet er truet på sin eksistens, siger politisk kommentator Hans Engell.

I går meldte Alternativets tidligere gruppeformand René Gade sig ud af Alternativet. I dag kommer partiets tidligere politiske ordfører, Carolina Magdalena Maier, med en kraftig opsang til partileder Uffe Elbæk.

LÆS OGSÅ: Krisen fortsætter: Profil melder sig ud af Alternativet

I en artikel i RÆSON skriver den tidligere top-profil, som ikke opnåede genvalg ved folketingsvalget, blandt andet:

"Hvis partiet også skal eksistere efter næste valg, så kræver det en ærlig, intern selvransagelse, en ny politisk leder inden for en overskuelig fremtid, et opgør med persondyrkelsen, en langt mere professionel organisation og et markant løft af bevægelsens betydning for det samlede politiske projekt."

Handler om overlevelse

De seneste dage har understreget alvoren i den situation partiet befinder sig i, mener politisk kommentator Hans Engell:

- Alternativet risikerer at ryge helt ud af dansk politik. De fik et ualmindeligt elendigt resultat. Store profiler som Josephine Fock, René Gade og Carolina Magdalena Maier er gået på stand-by eller har meldt sig ud. Alle dem der udover Uffe Elbæk tegnede partiet er væk, siger Hans Engell til A4 Nu.

Han mener, at Uffe Elbæks statsministerkandidatur var katastrofalt for Alternativet. Strategien kostede stemmer og skabte forvirring:

- Og det helt uforstålige var, at Alternativet efter valget holdt fast i stedet for at pege på Mette Frederiksen og dermed blive inviteret med i de politiske forhandlinger. Det var en håbløs amatøragtig optræden, at man formår at bringe sig i en situation, hvor Alternativet ikke får bare et lille aftryk på den politiske forståelse, der blev indgået.

LÆS OGSÅ: Socialt frikort til 45 millioner halter: Kun benyttet af 155 udsatte

- Man er inde i en nedadgående spiral, der kan koste partiet livet. Frustrationerne hos de store profiler er selvfølgelig enorme, fordi vælgerne aldrig tidligere i den grad har efterspurgt klima- og miljøpolitik, livsstilsændringer, kortere arbejdstid og alt det, der burde gøre Alternativet til et stort parti.

Problemerne er også alvorlige for Uffe Elbæk, selvom hans position som partileder ikke direkte er truet, mener Hans Engell:

- I partier, der ikke er bygget op om en ideologi, stilles der store ledelsesmæssige krav, som Uffe Elbæk nu skal leve op til. Hans styrke er, at partiet er bygget op omkring ham. Sat på spidsen kan man sige, at overlevelseschancerne uden Uffe Elbæk er lig nul.

MIT FRIHEDSBREV Kære alle, I dag har jeg nedenstående indlæg i Ræson. Indlægget er min ærlige – men også kritiske –...

Slået op af Carolina Magdalene MaierOnsdag den 24. juli 2019

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...