Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Mette F efter forhandlinger: Dét kan blive dyrere

16. jun, 17:12
Socialdemokratiets mulige støttepartier vil reducere drivhusgasser med 70 procent, mens S siger 60 procent.

Miljø, klima, natur, drikkevand, energieffektiviseringer og en ny energiaftale var på forhandlingsbordet, da de De Radikale, Enhedslisten og SF søndag én efter én mødtes med S-formand og kongelig undersøger Mette Frederiksen.

Netop miljø og klima var et af de områder, som vælgerne gik allermest op i under valgkampen. Den socialdemokratiske formand er overbevist om, at de fire partier kan levere på den dagsorden.

- Det flertal, som danskerne har givet stafetten, kan jo virkelig rykke. Hvis vi får muligheden, så kan vi vise vores børn og unge, at det ikke bare var snak, men at vi kan gøre Danmark til et af de grønneste lande i verden, siger hun på vej ind til søndagens forhandlinger. 

Pernille Skipper, politisk ordfører i Enhedslisten, siger, inden hun går ind til forhandlinger, at en af de største uenigheder mellem de tre mulige støttepartier og Socialdemokratiet er reduktionsmålet.

Flaskevand kan blive dyrere

Efter forhandlingerne i dag blev Mette Frederiksen spurgt, om det bliver dyrere at være dansker med henblik på klimaforhandlingerne.

- Skal vi løse klimaproblemerne, så skal alle bidrage, men der skal være en rimelig social balance. Men jeg kan sagtens forsvare at gøre det dyrere at købe vand på plastikflaske. Der er et alternativ, lyder det fra Mette Frederiksen TV 2 News ifølge B.T.

Enhedslisten, SF og De Radikale vil sætte som mål, at udledningen af drivhusgasser skal reduceres med 70 procent i 2030. Socialdemokratiet er mere forsigtige og siger 60 procent. 

- Der er rigtig langt. Men det er det, som er afgørende for, om vi kommer til at opfylde vores internationale forpligtelser. Det er noget af det vigtigste, vi diskuterer på klima, siger Pernille Skipper. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...