Forkerte oplysninger får nu transportminister Benny Engelbrecht (S) til at kritisere Aarhus Letbane. Foto: Olafur Steinar Gestsson

Minister med hård kritik efter dødsulykke: "Meget utilfredsstillende"

9. jul, 14:03
Benny Engelbrecht (S) kritiserer nu Aarhus Letbane for at give forkerte oplysninger efter weekendens dødsulykke.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) kommer nu med hård kritik af Aarhus Letbane efter den dødsulykke, der i lørdags kostede to mennesker livet. 

Det skriver TV2

Kritikken bunder i, at direktøren for letbanen, Michael Borre, efter ulykken sagde til Aarhus Stifttidende, at toget ”nødbremser”, såfremt det registreres, at alarmsignalet ikke fungerer ved en overskæring, som dén ulykken fandt sted ved.

LÆS OGSÅ : Kendt restaurant plaget af rotter: ”Vores ansatte er taget som gidsler”

Det er dog ikke rigtigt, erkendte direktøren senere overfor avisen.

LÆS OGSÅ: Kan ramme din ferie: Land klar med ekstra skat på flyrejser 

Fejlen får nu transportminister Benny Engelbrecht til at reagere. 

- Jeg kan konstatere, at undervejs i det her arbejde er Aarhus Letbane kommet til at give nogle tekniske informationer, som ikke har vist sig at være retvisende. Og jeg synes selvfølgelig, det er meget utilfredsstillende, at vi ikke som myndigheder holder os til, at det skal være Havarikommissionen, der skal være færdig med deres arbejde, siger ministeren til TV2. 

- Derfor vil jeg appellere til, og det gælder alle, at nu lader vi Havarikommissionen blive færdige. Når de er kommet med deres konklusioner, vil jeg indkalde Folketingets partier til en bredere drøftelse af, hvordan vi sikrer, at der ikke er overkørsler, som er farlige, tilføjer han. 

Ulykken i weekenden skete ved en jernbane-overskæring uden bomme. Både lokale og Dansk Jernbaneforbund har kritiseret sikkerheden ved netop den type overskæringer. 

Der er i alt 1.255 jernbaneoverskæringer i Danmark, og ved 158 af dem er der ingen bomme. Kun signaler med lyd og lys.

Det viser tal fra Trafikstyrelsen, som TV 2 har fået indsigt i.

Dansk Jernbaneforbund mener, at der er brug for en handlingsplan for, hvordan man får sikret alle jernbaneoverskæringer i Danmark.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...