Dansk Folkepartis forslag om at gøre busser og tog gratis bliver ikke mødt med åbne arme af S. Foto: David Leth Williams / Scanpix

Minister om DF-forslag: "Ekstremt dyrt"

19. aug, 19:10
Der er en afmålt begejstring fra transportminister om DF-forslag om at gøre tog og busser gratis i storbyer.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil gerne finde regnemaskinen frem. Men han har formentlig ikke nok penge i sin portemonnæ til at gøre busser og tog gratis i landets fire største byer, som Dansk Folkeparti foreslår at få regnet på.

- Det er ikke finansieret, og jeg skal ikke lægge skjul på, at det er ekstremt dyrt forslag, Dansk Folkeparti har bedt om beregninger på.

- Den samlede billetindtægt på al kollektiv transport i Danmark er på ti milliarder kroner. Der vil komme et øget pres på den kollektive transport, hvis forslaget gennemføres, og så vil prisen lande højere end det, siger transportministeren.

Forslaget kommer fra klimaordfører Morten Messerschmidt (DF). Han beder også om at få regnet på klimaeffekten af gratis kollektiv trafik i storbyerne.

DF vurderer, at det vil koste cirka fem milliarder kroner at gøre den kollektive trafik gratis.

Han tror, at det vil være en bedre idé at satse på gratis kollektiv trafik frem for at have et ensidigt fokus på el- og brintbiler.

Ifølge Messerschmidt er det en måde at tænke klimaindsatsen ind i trafikplanlægningen.

Transportministeren vil samtidig have undersøgt, hvor de ekstra passagerer, som gratis transport vil medføre, kommer fra.

Desuden peger han på en uretfærdighed i forslaget.

- Der er også en skævvridning mellem land og by i det her. Det er måske ikke så meget i byerne, der er problemer med kollektiv transport. Det er mere i landdistrikterne og provinsen, vi har problemer, siger Benny Engelbrecht.

/ritzau/

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...