Rasmus Jarlov kritiserer nu beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards ageren i en sag om ulovlig arbejdsnedlæggelse og trusler i Københavns Lufthavn. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

K-profil langer ud efter minister: - Det er grov chikane

11. sep 2019
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er kaldt i samråd i sag om ulovlig arbejdsnedlæggelse i lufthavnen.

Efter Berlingskes afsløring af, at en bagagemedarbejder i Københavns Lufthavn er blevet udsat for trusler fra kollegaer, efter han nægtede at melde sig ind i fagforeningen 3F, har flere politikere krævet handling fra regeringen. 

Konservative og Liberal Alliance har i kølvandet på afsløringen, og en arbejdsnedlæggelse tidligere idag, kaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i samråd om sagen.

Overfor TV2 News rettede Konservatives Rasmus Jarlov tidligere onsdag aften en kraftig opfordring til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om at gå ind i sagen. 

- Der er tale om grov chikane af en medarbejder, og af de tusindvis af passagerer, der er blevet taget som gidsler i den her sag, siger Rasmus Jarlov til News.

- Regeringen har en forpligtelse til at sikre, at loven bliver overholdt, og jeg synes, at regeringen burde tage sig en snak med deres venner i 3F, som blandt andet beskæftigelsesminsiteren er meget tæt knyttet til, uddyber Rasmus Jarlov. 

Ministeren afviste dog at blande sig i den faglige konflikt i lufthavnen. 

- Jeg vil understrege, at jeg ikke kan og heller ikke vil blande mig i konkrete tvister på en arbejdsplads. Det har vi et fagretligt system til at afgøre, skrev Peter Hummelgaard i et skriftligt svar til Ritzau. 

LÆS OGSÅ: Truede kollega til at melde sig ind i 3F: "Du retter dig efter vores lov" 

Ministeren understreger også, at reglerne "jo er sådan, at det står enhver frit for at vælge fagforening". 

På Twitter kommenterer Peter Hummelgaard dog sagen yderligere, i et svar til Venstres Sophie Lødhe. 

- Jeg mener det er under al kritik at true eller tvinge nogen til bestemte foreningsmedlemsskaber. Uanset hvem, hvor og hvornår det sker, skriver ministeren. 

Sophie Lødhe havde inden da afkrævet ministeren svar på, om han mente, at bagagemedarbejdernes trusler var udtryk for "skandaløs opførsel". 

Jeg er pisseligeglad

I en lydfil, som Berlingske er i besiddelse af, får den vikar-ansatte bagagemedarbejder at vide, at han skal være medlem af 3F, hvis han fortsat vil arbejde i lufthavnen. 

Han er ingeniøruddannet og ifølge Berlingske medlem af fagforeningen IDA. 

På lydfilen kan man høre medarbejderen forsvare sig med, at han har foreningsfrihed, som er sikret af Grundloven. 

- Al det lort kan du skubbe op i røven. Jeg er pisseligeglad. Nu fortæller jeg dig, at du skal være medlem, lyder det fra en af de to 3F-organiserede bagagemedarbejdere på lydfilen. 

Både 3F-formand Per Christensen, og Henrik Bay Clausen, formand for 3F's lokalafdeling i Kastrup har efterfølgende taget afstand fra de trusler, som medarbejderne retter mod deres kollega. 

- Det er absolut ikke i orden at udsætte kolleger for trusler, som det desværre er sket. Det siger sig selv, at lovgivningen skal respekteres, skrev 3F-formand Per Christensen tidligere i dag på Twitter. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...