Naser Khader om indvandreres aktivering: "Katastrofalt for landet"

29. nov, 6:00

DER ER EN MASSE mennesker i Danmark, som går rundt og laver stort set ingenting. Det er katastrofalt for landet. Og ikke mindst integrationen.

40 procent af ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp bliver nemlig ikke aktiveret, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, som Berlingske forleden fik indsigt i.

LÆS OGSÅ: Naser Khader med opsang: "Der er ikke noget, der hedder førtidspension i Syrien"

Udlændinge skal selvfølgelig lære dansk og tage et arbejde. Det siger sig selv. Ellers bliver de aldrig ordentligt integreret. De bliver parkeret udenfor fællesskabet. Det er ikke godt for de ikke-vestlige indvandrere, og det kommer senere til at ramme deres børn, som får svært ved at nedbryde den negative sociale arv.

I Det Konservative Folkeparti foreslår vi, at man hæver den nuværende 225-timers regel til 365 timer
Naser Khader, beskæftigelsesordfører (K)

Men hvad gør regeringen så i denne situation? Jo, de sætter såmænd ydelserne op på kontanthjælpen og integrationsydelsen. Det skriger jo til himlen! Det er den helt gale vej at gå.

Men det overrasker mig faktisk ikke.

SOM KONSERVATIV mener jeg, at vi skal have flere ud på arbejdspladserne. Det er godt for samfundet og godt for borgeren. Ingen fortjener at stå udenfor fællesskabet. Der skal ganske enkelt være en større gevinst ved at tage et arbejde – ellers får vi ikke flere med.

Det er ikke mange dage siden, at vi blev advaret om problemer med mangel på arbejdskraft. Derfor tager jeg mig også til hovedet, når jeg hører, at 40 procent af ikke-vestlige indvandrere på kontakthjælp ikke bliver aktiveret.

LÆS OGSÅ: Naser Khader: Børn skal ikke fødes til kontanthjælp

For vi har både mangel på arbejdskraft og over 19.000 ikke-vestlige kontanthjælpsmodtagere stående klar i kulissen. Det skal regeringen gå i gang med at løse så snart som muligt. Vi skal have fokus på at få folk i arbejde – ikke parkere dem på overførselsindkomster!

Jeg er dybt bekymret over denne udvikling blandt ikke-vestlige indvandrere.

OG NÅR JEG LÆSER nye tal fra Jobindsats, bliver humøret ikke ligefrem bedre. De viser blandt andet, at det næsten er fem gange så sandsynligt, at en ikke-vestlig indvandrer er at finde på kontanthjælp som en dansker. Alligevel bliver der ikke gjort nok. Det er absurd.

At ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp kun får 10 minutters danskundervisning i gennemsnit om ugen. At ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp får ca. fem timers aktivering om ugen. Det svarer til, at de i princippet kunne møde op i jobcenteret mandag morgen, gå lidt over frokost og være færdig med ugen. Det er jo fuldstændig uacceptabelt.

Men hvad gør regeringen så i denne situation? Jo, de sætter såmænd ydelserne op på kontanthjælpen og integrationsydelsen. Det skriger jo til himlen!
Naser Khader, beskæftigelsesordfører (K)

4 ud af 10 ikke-vestlige indvandrere har ingen aktivering fået i hele 2018. I nogle kommuner er det helt op til 7 ud af 10. Hvis bare vi fik de dårligste integrationskommuner op på gennemsnitsniveau, ville der være en milliard mere i de offentlige kasser. De penge kunne vi godt bruge andre steder, mener jeg. Det tror jeg, mange danskere tænker!

LÆS OGSÅ: Viceborgmester og socialrådgiver: Integrationen fejler, hvis vi lader mavefornemmelserne vinde over fakta

Vi skal stille flere krav til de arbejdsløse. Gør de ikke nok for at komme i aktivering, skal de heller ikke have den fulde kontanthjælp. I Det Konservative Folkeparti foreslår vi, at man hæver den nuværende 225 timers-regel til 365 timer. Vi ved, at aktivering har en positiv effekt på at få folk i arbejde.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...