Peter Hummelgaard understreger, at det bliver "tæskesvært" at finde en model for tidlig pension til nedslidte. Foto: Claus Bjørn Larsen / Scanpix

Ny minister lægger pres på Thulesen: - Kan du se dem i øjnene?

28. jun, 9:52
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er klar over, at det bliver svært at gøre Socialdemokratiets store slagnummer om differentieret pension til virkelighed.

Som ny beskæftigelsesminister står Peter Hummelgaard overfor en af de sværeste opgaver i Mette Frederiksens regering, når han skal finde et flertal for en ordning, der giver nedslidte danskere ret til tidlig pension. 

LÆS OGSÅ: Engell efter ny regeringsaftale: Her er den helt store vinder

Den nyslåede minister understreger da også, at det bliver "tæskehamrende svært" at få indført differentieret pensionsalder i Danmark. 

- Der er allerede en mur af modstand mod det her projekt, men hvis der er noget, jeg har lært i min tid i politik, er det, at intet er umuligt, siger Peter Hummelgaard.

Dansk Folkeparti og Radikale har allerede kaldt det urealistisk, at en differentieret pensionsalder kan blive virkelighed i den kommende valgperiode. 

Alligevel mener beskæftigelsesministeren ikke, at døren er lukket for et socialdemokratisk samarbejde med Dansk Folkeparti om tidlig pension. 

- Jeg tror, at vi har gode muligheder for, også med Dansk Folkeparti, at få gode drøftelser på det her område, og også få skabt nogle gode resultater for de danskere, der risikerer at blive slidt ned af deres arbejde, siger Peter Hummelgaard. 

De skal masseres 

Retten til tidlig folkepension er ikke nævnt med ord i den såkaldte politiske forståelsestekst, der danner rammen for Mette Frederiksens regering. 

Det mener Peter Hummelgaard dog er en fordel, når socialdemokraterne skal ud og overbevise de andre partier på Christiansborg om, at differentieret pension er en god idé. 

- Det giver os alle muligheder for at få det her budskab masseret ind hos de partier, der lige nu siger, at de er uenige, og bane vejen for, at der kan blive lavet en god model, siger ministeren. 

Peter Hummelgaard lægger dog også pres på Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Ministeren understreger, at meget afhænger af DF-formandens egen villighed til at "spille en rolle".

- Kristian Thulesen Dahl må jo afgøre med sig selv, om han kan se de mange folk i øjnene, som har arbejdet, siden de var helt unge og sige, at de ikke kan gå tidligere på pension, fordi Dansk Folkeparti havde nogle taktiske hensyn, der var anerledes, fortæller Peter Hummelgaard. 

Banke på alle døre 

I første omgang vil Peter Hummelgaard drøfte en model for differentieret pension med arbejdsmarkedets parter. 

Han understreger dog, at han ikke kan love nedslidte danskere, at de kommer til at kunne gå tidligere på pension. 

- Men jeg kan love, at jeg og regeringen vil arbejde dag og nat og knokle solen sort for, at det skal lykkes, siger ministeren. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 71 74 73 77 ...