Johanne Schmidt Nielsen har været generalsekretær i Red Barnet siden 1. juni. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Red Barnet og andre NGO'er bruger lavtlønnede ansatte i Spanien: "Vi flover os ikke"

2. okt 2019
Red Barnet og en række andre danske NGO'er bruger lavtlønnede phonere til deres indsamlingarbejde, viser rundspørge. Det får hård kritik fra blandt andet SF.

Organisationen Red Barnet - hvor Enhedslistens tidligere politiske leder Johanne Schmidt-Nielsen er generalsekretær - bruger danske phonere bosat i Spanien, når de skal lave indsamlinger til velgørende formål.

Ansatte der får en løn, som ifølge Netavisen Pio ligger på mellem 60 og 66 kroner i timen og altså langt under danske lønninger. 

LÆS OGSÅ: Revser Mette F-finanslov: Det er fuldstændig forkasteligt

Netavisen Pio har gennemført en rundspørge blandt danske NGO'er, der viser, at både Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Flygtningehjælp, Greenpeace og SOS Børnebyerne benytter sig af phonere fra firmaet TMPO.

Brugen af lavtlønnede phonere har tidligere affødt stor kritik fra blandt andet SF's Karsten Hønge. 

- Det kan ikke nytte, at man kaster med æbler, når man selv er et skrog. Det er bare spekulation i at få telemarketingsarbejdet lavet så billigt som muligt. Det burde MS (Mellemfolkeligt Samvirke, red. holde sig for gode til, siger Karsten Hønge til Netavisen Pio.

Ifølge netmediet har TMPO også phonere ansat i Danmark - de får modsat deres danske kolleger i Spanien helt op til 124 kroner i timen. 

Merete Falkenstrøm, fundraising-chef i Red Barnet, oplyser til Netavisen Pio, at TPMO's lønninger til phonere ligger knap 50 pct. over den spanske mindsteløn på området. 

- Vi flover os ikke. Vi har fulgt sagen med stor interesse. Vi bad TMPO om en redegørelse, og det har vi fået. Redegørelsen fortælles os, at deres lønninger ligger 43 procent over mindstelønnen i Spanien. De kom med fine eksempler på hvad udgiften til husleje er, hvad udgiften til mad er. Så set fra vores synspunkt synes vi absolut ikke, der er noget at flove sig over, siger Merete Falkenstrøm til Netavisen Pio. 

- Vi ser jo på den kvalitet, vi får fra vores samarbejdspartner, og hvordan samarbejdet i øvrigt fungerer. Vi er ikke gået ind på, hvordan TMPO's overenskomstforhold er. Vi forholder os til, at de phonere, som ringer for os, at de får en løn, som set med vores øjne, ser ganske rimelig ud – ud fra den redegørelse, som vi har fået frem dem (TMPO, red.), fortsætter fundraising-chefen. 

Spørgsmål: Er Red Barnet ikke bare ude på at få sit phoner-arbejde billigst muligt, og så er det egentlig lige meget hvilke arbejds- og lønhold phonerne har?

- Nej, sådan tænker vi ikke. Vi ønsker phoner-arbejde af høj kvalitet. Det kan være svært at få i markedet. Derfor søger vi også selv phonere, sådan at en stor del af phoner-arbejdet udføres tættest muligt på Red Barnet.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...