Joachim Bredahl Schunck har farvet sit hår i regnbuens farven på grund af Priden. Hans hår var endnu ikke farvet, da han hjalp med at sætte scenen på Rådhuspladsen i København op. Foto: Cecilie Agertoft

Pride-ansatte talte nedladende om homoseksuelle: ”Det skal ikke gentage sig"

17. aug, 8:00
Homo-jokes og platte kommentarer gennemsyrede samtalen mellem nogle af dem, der satte Regnbuescenen op under Copenhagen Pride, fortæller den frivillige Joachim Bredahl Schunck. Det skal aldrig gentage sig, lover talsmand for Priden.

Copenhagen Pride hylder homoseksuelles rettigheder, mangfoldighed og ligestilling. Men det er ikke alle ansatte til årets Pride, der i praksis efterlever de værdier.  

I anledning af Pride-ugen, der slutter lørdag nat, blev der mandags rejst en stor scene midt på Rådhuspladsen i København. Det arbejde var den 20-årige Joachim Bredahl Schunck med til. Han er halvvejs i sin uddannelse som eventtekniker og skulle lave nogle scenografier til scenen og hjalp derudover som frivillig med at sætte scenen op.

LÆS OGSÅ: Homo-jokes på jobbet rammer os alle 

Han arbejdede sammen med omkring fem mænd, der var hyret af Copenhagen Pride til at sætte scenen op. De vidste ikke, at han er homoseksuel, og måske derfor holdte de sig ikke tilbage med platte jokes om bøsser, lesbiske og transkønnede.

-  Da vi havde sat scenen op og havde fået gulvet på, er der for eksempel en af dem, jeg så går sammen med inde på Rådhuspladsen, der lige pludselig peger op på regnbueflaget og siger, ”det er da underligt, at det er regnbueflaget, der er deroppe og ikke Dannebrog”, siger Joachim Bredahl Schunck til A4 Nu.   

Dem han arbejdede sammen med gav udtryk for, at det var okay, at hoteller hejser regnbueflaget, der er et internationalt symbol på, at man er venligsindet over for homoseksualitet. Men ’ Københavns Rådhus skulle tage sig sammen’, mente sceneteknikkerne, ifølge Joachim Bredahl Schunck.

Fortsatte hele dagen

De hånlige bemærkninger stoppede ikke efter snakken om regnbueflaget. Efter frokosten havnede Joachim Bredahl Schunck midt i en samtale om, at man under Priden skulle passe godt på, hvem man lagde an på.

 - Man skulle ikke sige til en person, at vedkommende så godt ud, for du kunne ikke se, om det var en dreng eller en pige, så du vidste ikke, hvad de gemte på, siger han og fortsætter:   

- Det var underligt, for der kom hele tiden i løbet af dagen sådan nogle kommentarere. De begyndte også at lave sjov med scenen, fordi der sidder et sort tæppe på. De jokede med at lave huller i det, så man kunne stikke noget ind, siger han.

LÆS OGSÅ: LGBT+-personer tør ikke være åben om deres seksualitet på arbejdspladsen

Gennem hele dagen var der mange sexistiske kommentarer, som Joachim Bredahl Schunck blev ubekvem over at lytte til. Men han konfronterede dem ikke med det.

- Det var upassende at høre på. Jeg tænkte, de skulle tage sig sammen. Det passede bare ikke ind. Jeg ville ikke være en del af det. Men jeg stod i midten af det og skulle gå sammen med dem resten af dagen, så jeg gad ikke til at sige noget, forklarer han.

Skulle have gemt deres jokes

Joachim Bredahl Schunck undrer sig over, hvorfor man siger ja til at sætte en scene op til et arrangement som Priden, hvis man har noget imod homoseksuelle.

- Det var en underlig mentalitet at have og så at sige det højt, når man er blandt så mange homoseksuelle. De kunne jo have gemt deres kommentarer til turen hjem i bilen, siger han.

Det er ikke kun de homoseksuelle, som synes, homo-jokes er dårlige.

Slået op af A4Fredag den 16. august 2019

  

Det er blandt andet firmaet CLP, der sætter scenen op under Priden, men ifølge Joachim Bredahl Schunck kom sceneteknikkerne ikke fra det firma. Han ved ikke, hvem de arbejdede for.

Hos Copenhagen Pride er man på nuværende tidspunkt heller ikke klar over, hvem de pågældende mænd var ansat under, da man ikke er bekendt med situationen, og da der er mange underleverandører tilknyttet arbejdet under Priden.

Tager fat i leverandører

Men talsperson for Copenhagen Pride, Thomas K. Rasmussen, understreger, at man tager situationen meget alvorlig.

- Havde vi vidst det her, havde vi straks grebet ind. Vi vil gå videre med det, og alle er blevet informeret om, at en af vores frivillige har haft den her oplevelse, siger han.

Han forsikrer, at man hurtigst muligt vil kontakte alle leverandører og underleverandører for at indskærpe, hvordan man opfører sig, når man arbejder under Copenhagen Pride.  

- Det skal ikke gentage sig hverken i de kommende år eller under nedtagning af scenen lørdag nat, siger Thomas K. Rasmussen.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 71 74 73 77 ...