Kommunerne sender færre ledige i nyttejob med eksempelvis som her i Køge Kommune at fjerne uønskede bjørneklo. Nu vil regeringen imidlertid udvide ordningen. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

Hvad nytte er det til?:

Regeringen vil presse flere ledige med nyttejob

14. jun 2018
Regeringen vil gerne udvide ordningen med, at man kan lægge pres på ledige ved at sende dem i nyttejob. Allerede på den første dag som ledig skal dagpengemodtagere kunne komme i nyttejob, mener regeringen. Færre og færre kommer ellers i nyttejob, viser nye tal.

 

Regeringen er lige kommet med et udspil til at skaffe mere arbejdskraft. Heri er der et forslag om, at dagpengemodtagere skal kunne sendes i nyttejob allerede fra dag ét af deres ledighed.

Det skal ifølge regeringen motivere ledige til »at søge bredere«. Med andre ord: Flere arbejdsløse skal kunne sendes ud at arbejde med eksempelvis at samle skrald i parker, tælle biler eller gøre rent på parkeringspladser. 

Det nye forslag fra regeringen er LO-fagbevægelsen dybt kritisk over for. 

»Det handler om personer, der typisk gennem mange år har betalt til en ledighedsforsikring og gjort deres pligt og bidraget på arbejdsmarkedet. Nu virker den forsikring pludselig ikke længere, og man bliver sidestillet med kontanthjælpsmodtagere,« skriver næstformand i LO Ejner K. Holst til Ugebrevet A4.

Ejner K. Holst mener, at forslaget underminerer tilskyndelsen til at melde sig ind i en a-kasse. Den underminerer dermed også det danske flexicurity-system og den danske model for arbejdsmarkedet.

Signalet her er, at hvis man oplever nogen med en adfærd, hvor man har på fornemmelsen, at de ikke har lyst til at komme i job, skal de kunne sendes i nyttejob. Erik Simonsen, underdirektør i DA
 

Derfor behøver kommunerne ikke prioritere at få ledige i nyttejob, hvis andre muligheder giver bedre mening. Det skal således ikke været et mål i sig selv, at det tal er højt.

»Det er en mulighed, når der ikke er andre ting, der lige passer ind.  Jeg tror, at nogen får glæde af at komme i nyttejob og få fornemmelsen af at være en del af en arbejdsplads. Det er godt at have, men ikke et mål at få så mange i som muligt. Det vigtigste er stadigvæk at få folk i arbejde eller uddannelse,« siger hun. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...